JOBBER VIDERE: Robert Hedin (t.v.) har foreløpig generalsekretær Erik Langeruds fulle tillit. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
JOBBER VIDERE: Robert Hedin (t.v.) har foreløpig generalsekretær Erik Langeruds fulle tillit. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg vet ikke hvilke motiver de har

Generalsekretæren i Norges Håndballforbund tar kritikken av Robert Hedin til etterretning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere trenere gikk kraftig ut og kritiserte Robert Hedin for jobben han gjorde med landslaget under EM i Danmark.

– Inntrykket etter å ha sett kampene mot Spania og Ungarn live, er at vi hadde tidenes sjanse mot store nasjoner som fremsto blekere enn i tidligere mesterskap, sa Haslum-trener Tom Eirik Skarpsno.

– Med en gameplan og med aktiv coaching, så kunne man gått videre med to poeng, var Fyllingen-trener Anders Fältnäs' dom.

Vil ikke svare på kritikken
Selv ønsker ikke Hedin å svare på kritikken.

– Brasil 2016 er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Topphåndball og Norges Håndballforbund. Et av punktene som vi er blitt enig om er at vi skal løse slike saker internt og være positive til produktet vårt. Så jeg holder meg bare til avtalen, skriver han i en sms til TV 2.

I stedet overlater han til generalsekretær Erik Langerud å uttale seg.

– Jeg vet ikke hvilke motiver de har for det. Det jeg vet er at det er en tett dialog mellom ledelsen og klubbtrenerne. Noen klubbtrenere oppfatter den situasjonen som positiv og konstruktiv, men andre kan mene noe annet. Det var vi som hadde alle trenerne nede i Ålborg for å komme tettere på dem, sier han.

Seminar under EM
I samarbeid med Norsk Topphåndball arrangerte Norges Håndballforbund et seminar for klubbtrenerne under gruppespillet i EM. Her fikk trenerne faglig påfyll og fikk en anledning til å prate sammen i en annen sammenheng enn i forbindelse med kamper.

– Noen synes det er kjempeokay, andre synes kanskje ikke det. Folk er forskjellige. Noen syntes sikkert det var kjempenyttig, andre syntes kanskje ikke det. Sånn er det med oss alle, sier Langerud.

– Personuavhengig
Tidligere Drammen-trener Geir Oustorp påpekte at OL-prosjektet er så godt som dødt dersom Norge ikke klarer å kvalifisere seg til VM senere i år. Han mener da at det er naturlig å vurdere Hedins situasjon.

– Brasil 2016 er både et mål og en arbeidstittel. Det lever videre, uavhengig av hvem som er trener, spillere eller generalsekretær. Det er personuavhengig. Prosjektet skal leve videre også etter 2016, uavhengig av om vi kommer til Brasil eller ikke, forklarer generalsekretæren.

Langerud vil ikke snakke om Hedins posisjon.

– Vi forholder oss til enhver tid til de kontrakter vi har med alle, enten de er trenere eller ansatte, sier han.