DROPPER X GAMES: Shaun White har, etter mye om og men, bestemt seg for å droppe årets X games på grunn av OL. Foto: Harry How/Getty Images/AFP
DROPPER X GAMES: Shaun White har, etter mye om og men, bestemt seg for å droppe årets X games på grunn av OL. Foto: Harry How/Getty Images/AFP

Bekreftet: Shaun White dopper X Games

Har ombestemt seg igjen på grunn av OL.

Før helgen sa snowboarder Shaun White (27), som er USAs største stjerne i vinter-OL, at han kom til å droppe å delta i denne ukens X Games i Aspen.

I går kom kontramelding og White annonserte selv på sosiale medier at han var på vei for å delta.

Etter formiddagens trening i slopestyle-løypen i Aspen slapp han nyheten om at han nå, helt sikkert, er ute av X Games.

Han har deltatt der hvert år siden 2000 og har vunnet flere medaljer enn noen andre i snowboardens største konkurranse.

– Da jeg ankom fjellet og så på timeplanen, så jeg at jeg ikke kom til å få tid til den type trening jeg trenger for å forberede meg til Sotsji, sa han ifølge ESPN.

– Det er en utrolig vanskelig avgjørelse for meg å ta, sa 27-åringen som har slitt med en vond skulder siden ett fall under en OL-kvalik fredag.

White sikret seg for øvrig OL-plass i slopestyle før helgen. 27-åringen vant også halfpipe-konkurransen.

Den doble OL-mesteren i halfpipe viste i helgen at han hadde øvd inn et nytt triks til OL. Før første gang landet han en såkalt cab double cork 1440 i konkurranse. I X Games Europe i fjor ble sveitsiske Iouri Padladtchikov den første til å lande dette trikset i konkurranse.

X Games varer fra 23. januar til 26. januar. I OL deltar White i både halfpipe og slopestyle.