Rimi-Hagen har gått ned over ti kilo: Nå vil han slanke deg og meg

Grandiosa-produsenten vil gi nordmenn et sunnere kosthold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For ett år siden varslet Stein Erik Hagen at han ville slanke nordmenn med matprodukter som inneholder mindre salt sukker og fett.

Selv har mat-milliardæren fulgt Hagen-dietten i flere måneder og gått ned et tosifret antall kilo.

Vil slanke deg og meg

– I august måned bestemte jeg meg for å legge om kostholdet og for å leve et noe annerledes liv. Det har jeg ikke angret på, sier Hagen til TV 2.

Nå vil Hagen slanke deg og meg. Matgiganten Orkla, der Hagen er eier, har gått gjennom alle sine varer for å kutte i sukker, salt og skadelige oljer.

– Vi har en trend hvor folk er mye mer opptatt helse. Dagens generasjon og kommende generasjoner er opptatt av hva de putter i munnen, hva de tar i kroppen og de vil vite hva produktene inneholder, sier matmilliardæren.

Nugatti og Grandiosa

Slankeideen ble lansert av Hagen under det økonomiske toppmøtet i Davos i januar for ett år siden. Om få uker kommer de nye varene i butikkhyllene. 

– Vi tror det er viktige for forbrukerne å få så sunne produkter som mulig. Det er klart at det alltid vil være sjokolade og snacks som du som forbruker kanskje ikke opplever som så sunt, men vi vil gjøre maksimalt ut av det for å få det best mulig, sier kommunikasjonsdirektør i Orkla, Håkon Mageli til TV 2.

For folk fleste er Orkla best kjent for produkter som Nugatti, Smørbukk-karamell og pizza Grandiosa.

I DAVOS: Stein Erik Hagen under det økonomiske toppmøtet i Davos i 2013.  Siden den gang har han gått ned et tosifret antall kilo. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)
I DAVOS: Stein Erik Hagen under det økonomiske toppmøtet i Davos i 2013.  Siden den gang har han gått ned et tosifret antall kilo. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)

– Er det troverdig å ha en helseprofil når man selger produkter som Grandiosa?

– Om vi har en helseprofil kan diskuteres, men vi har redusert saltinnholdet i vår Grandiosa med 30 prosent siden 2008, svarer Mageli.

Ned i vekt

Hovedpersonene selv har i hvert fall prøvd Hagen-dietten i et halvt år allerede. Han vil derimot ikke røpe hvor mange kilo han har gått ned i vekt.

– Det kan være så, men i hvert fall så har jeg gått ned en størrelse eller to i bukser. Det har i hvert fall gått i riktig retning, humrer milliardæren.

– Er det tosifret kilotall?

– Ja, svarer Hagen.