STORDOPER: Danilo Di Luca i den rosa ledertrøya i 2009. Da var han alt annet enn dopingfri. (AP Photo/Marco Trovati, files)
STORDOPER: Danilo Di Luca i den rosa ledertrøya i 2009. Da var han alt annet enn dopingfri. (AP Photo/Marco Trovati, files)

Di Luca: – Umulig å være topp 10 uten doping

Danilo Di Luca hevder 90 prosent av rytterne i Giro d'Italia doper seg.

Den italienske doperen Danilo Di Luca har havnet i dopingjegernes garn en rekke ganger. I desember ble han utestengt på livstid fra sykkelsporten etter brudd på dopingreglene for tredje gang.

38-åringen ble kastet ut av Giro d'Italia i mai etter at det ble kjent at han hadde avlagt en positiv dopingprøve en snau måned tidligere. Prøven viste spor av EPO.

I et TV-intervju som vises i kveld snakker han ut om dopingproblemene i sykkelsporten. Gazzetta dello Sport har gjengitt noe av det Di Luca sier. 

– Det er umulig å havne i topp 10 i Giro d'Italia uten å dope seg, sier Di Luca.

Han hevder at doping fortsatt er et stort problem i dagens sykkelfelt.

– 90 prosent av syklistene doper seg. Resten er dopingfrie fordi de forbereder seg til andre konkurranser, sier Di Luca.

Han jobber nå i en sykkelforretning, men angrer ikke spesielt på alle årene med dopingbruk. 

– Det beste man kan gjøre er å legalisere doping slik at alle stiller likt, sier han. 

Italieneren er ikke kjent for å være spesielt troverdig, og da han ble tatt for tredje gang slaktet selv Lance Armstrong ham for dopingbruk.

– Jeg vet jeg er null kredibilitet rundt dopingspørsmål - jeg kan likevel ikke la være å tenke, «virkelig, Di Luca? Er du så jævlig dum?» skrev Armstrong på Twitter den gang.

Di Luca har også vært utestengt for dopingmisbruk i 2007, som var året han vant Giroen, og i 2009.