SMERTEFULLT: Rafael Nadal tok seg videre med stygge sår på venstrehånden.
SMERTEFULLT: Rafael Nadal tok seg videre med stygge sår på venstrehånden.

Gnagsår-mareritt for Rafael Nadal

Rafael Nadal måtte til behandling underveis i kampen mot Grigor Dimitrov.

Rafael Nadal bekjempet både bulgarske Dimitrov og stygge gnagsår i håndflaten da han tok seg videre i Australian Open med settsifrene 3-6 7-6 (7-3) 7-6 (9-7) 6-2.

– Jeg føler racketen forsvinner når jeg server, sier Nadal.

– Jeg håper at hånden er bedre i morgen. Jeg skal bli klar til en tøff kamp mot Federer eller Murray, sier Nadal.

Det var første gang Nadal avga et sett i årets turnering i Melbourne, men han reiste seg etter det svake åpningssettet. Dermed fortsetter spanjolen sin jakt på å vinne Australian Open for annen gang.

Dimitrov, som er kjent for sin gode serve, er rangert som nummer 22 i årets turnering. Han ga storfavoritt Nadal en tankevekker i åpningssettet. Og deretter må toppseedede Nadal virkelig slite for poengene.

Den spanske grusspesialisten vant Australian Open i 2009, men tennisturneringen i Melbourne har ofte bydd på skuffelser for stjernen med hele 13 Grand Slam-titler.

Nadal hevet seg etter et svakt første sett. Han vant de viktigste og avgjørende ballene i de to påfølgende settene, men klarte først å avgjøre etter tiebreak.

I det fjerde settet var Dimitrovs energi brukt opp, og to servebrudd ga Nadal seieren 6-2 etter en tre og halv timer lang duell. I semifinalen skal Nadal ut mot vinneren av Roger Federer og Andy Murray. (©NTB/TV 2)