PÅ BENKEN: Juan Mata har måttet finne måter å holde varmen på Chelsea-benken i vinter.
PÅ BENKEN: Juan Mata har måttet finne måter å holde varmen på Chelsea-benken i vinter.

Fotballryktene:
- Manchester United og Chelsea enig om Mata

Og Real Madrid gjør nytt Wayne Rooney-fremstøt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et nytt overgangsvindu nærmer seg slutten.

31. januar er siste frist for å klubbene å forsterke for resten av sesongen.

Flere klubber er dypt inne i markedet for å få på plass det som skal løfte dem inn mot sesongavslutningen.

Premier League i altomfotball.no

Tabell | Terminliste | Statistikk | altomfotball.no 

Se TV 2 Sportens fotballsider for siste nytt fra sporten du elsker.

Ifølge The Guardian skal Manchester United og Chelsea ha kommet til enighet om en overgangssum på drøyt 350 millioner kroner for Juan Mata. Men at de røde djevlene har foreløpig ikke kommet med et formelt bud eller innledet samtaler med spilleren. Chelsea-manager Jose Mourinho skal ha avskrevet Manchester United i tittelkampen i Premier League, og er derfor ikke lenger avvisende til å selge til dem.

Men siste ord er ikke sagt i Mata-affæren. Daily Telegraph skriver at Atletico Madrid ikke har gitt opp å hente midtbanespilleren hjem til Spania. Nå prøver de å lokke Manchester United til å holde seg unna ved å tilby David Moyes førsterett på både Diego Costa og backen Filipe Luis.

En annen på Manchester Uniteds ønskeliste er Bayern München-stopperen Dante. Brasilianeren uttalte seg positivt om interessen, og da ble det fort tolket dithen at han var på vei til England for å signer. Men nå forteller spillerens agent Marcus Marin til The Independent at de er i forhandlinger med Bayern München om å forlenge kontrakten.

Moyes har ifølge Daily Telegraph planlagt en tur til Tyskland denne uken. Men det er ikke Dante som skal være mannen han skal kikke på. Manchester United-manageren skal ha bestemt seg for å ta en personlig sjekk på Borussia Mönchengladbachs Patrick Herrmann.

Men skal alle disse inn, så må det frigjøres både midler og husrom i Manchester-området. Moyes har foreløpig ikke klart å få Wayne Rooney til å signere en ny kontrakt. Manchester Evening News skriver nå at Real Madrid vurderer et fremstøt overfor landslagsspissen. Men også Chelsea lusker i buskene, selv om det ikke er på tale om en byttehandel med Mata og Rooney.

Alt handler ikke om Manchester United på overgangsfronten. Nå er nok en spiss blitt kastet inn i forbindelse med Arsenal. Ifølge Daily Express skal Benfica-spissen Rodrigo være aktuell for The Gunners. Problemet er at Zenit St. Petersburg allerede skal ha fått et bud på i overkant av 200 millioner kroner akseptert av portugiserne. Arsenal ønsker først og fremst å leie den brasilianskfødte spanjolen.

Tomas Rosickys kontrakt med Arsenal går ut ved sesongslutt og klubben har lenge vært trygg på at han vil signere en ny ganske snart. Men nå har Bayern München kommet på banen og vil lokke tsjekkeren tilbake til Tyskland, skriver Daily Mirror.

Newcastle er på spissjakt, og ifølge Newcastle Journal skal klubben være nær ved å sikre seg Luuk de Jong på lån fra Borussia Mönchengladbach ut sesongen. Nederlenderen var på vei hjem, men nå skal både PSV Eindhoven og Ajax være ute av bildet.

Med Lucas Leiva ute med skade, skal Liverpool ha kontaktet AC Milan og forhørt seg om mulighetene for å få leie Nigel de Jong ut sesongen, skriver The Independent.

Etienne Capoue ble nærmest genierklært da Tottenham hentet ham fra Toulouse i sommer. Midtbanespilleren var en del av «milliardbanden» som skulle gjøre Spurs uslåelige i Premier League denne sesongen. Nå sitter franskmannen dypt nede i de polstrete setene på White Hart Lane og drømmer om Napoli, som skal være interessert i ham. Hans agent Martha Fischer sier til Daily Mirror at Tottenham dessverre ødelegger en overgang med sitt absurde krav om overgangssum.

Mye tyder på at dette blir Michael Laudrups siste sesong som Swansea-manager. Dansken som var alle storklubbers drømmemanager etter suksessen forrige sesong, er ikke like het lenger. Ifølge Daily Mirror er det nå bare snakk om når han forsvinner og om han trekker seg selv eller får sparken.

Norwich ønsker å forsterke forsvaret før ligainnspurten starter for alvor. TalkSPORT skriver at klubben vurderer å hente Michael Ciani fra Lazio.