KLOVNER I KAMP: Skip Thomas Ulsrud og de andre curlinggutta vakte oppsikt i Las Vegas. Foto: Cassie Kovacevich, Loudmouth.
KLOVNER I KAMP: Skip Thomas Ulsrud og de andre curlinggutta vakte oppsikt i Las Vegas. Foto: Cassie Kovacevich, Loudmouth.

Her er curlingguttas nye klovnedrakter

Mye tyder på at Thomas Ulsrud og de norske curlinggutta vil vekke oppsikt i Sotsji.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fargesprakende klovnebuksene til curlinglandslaget ble en umiddelbar hit i Vancouver-OL. Det var Christoffer Svae som var hjernen bak de opprinnelige klovnebuksene. Den gang bestilte han buksene fra Loudmouth Golf, som også produserte buksene til golferen John Daly.

Frem til da var det etablert at curlingspillere brukte svarte bukser.

En verdenshit
På kort tid ble det umulig å få tak i klovnebuksene, som fikk sin egen fanside på Facebook. I skrivende stund har siden over en halv million følgere.

Ulsrud & co. har nå funnet buksene som skal vises frem i Sotsji-OL. Nok en gang er det Loudmouth Golf som står bak klærne.

– Du kommer ikke til å se meg bruke dem, kanskje bortsett fra på et bad taste-party, sier Pål Trulsen til AP.

Han er lagleder for Thomas Ulsrud (skip), Torgeir Nergård,Christoffer Svae og Håvard Vad Pettersson i OL. De har de siste dagene vært i Las Vegas for å spille Kontinental Cup.

USA-besøket ble kombinert med en rekke intervjuer med amerikanske medier. 

Ifølge AP planlegger de norske curlinggutta flere forskjellige bukser i de russiske vinterlekene. Flere av dem er hemmelige og skal først offentliggjøres under OL.

– Vi kjenner dem, så vi blir nok ikke sjokkert. Men tro meg, dette kommer til å bli bra, sier den britiske curleren Anna Sloan til AP.

Hylles av presidenten
Etter først å ha vært skeptisk, omfavner nå også den internasjonale curlingpresidenten Kate Caithness den norske fargegalskapen.

– Jeg er en tradisjonalist, det må jeg være ærlig på. Men etter at jeg så dem i Vancouver, likte jeg dem faktisk. De brakte fokus mot sporten vår, disse galne buksene, sier Caithness.

– Det blir grusomt om laget bruker disse, det blir seende ut som et sirkus. Men jeg mener det er et norsk varemerke, og slik liker vi det, sier presidenten.

ROJAL SUKSESS: Peder Siksjø, Gaute Nepstad og Markus Skogvold gir kronpris Haakon et eksemplar av curlingbuksene etter et arrangement i 2012. 
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
ROJAL SUKSESS: Peder Siksjø, Gaute Nepstad og Markus Skogvold gir kronpris Haakon et eksemplar av curlingbuksene etter et arrangement i 2012. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

De norske curlinggutta åpner OL mot USA 10. februar.