Her er Tiril Sjåstad Christiansen tilbake på ski

– Jeg har aldri sett maken til dame, sier Olympiatoppens Finn Aamodt.

I dag var fristilkjører Tiril Sjåstad Christiansen (18) tilbake på ski på Tryvann i Oslo.

Her er Tiril Sjåstad Christiansen tilbake på ski på Tryvann 21. januar. 5. desember i fjor røk korsbåndet hennes. Foto: TV 2
Her er Tiril Sjåstad Christiansen tilbake på ski på Tryvann 21. januar. 5. desember i fjor røk korsbåndet hennes. Foto: TV 2

Det var første test etter at korsbåndet hennes røk i Aspen 5. desember i fjor.

I går kom beskjeden om at hun hadde trent seg så godt opp at hun fikk klarsignal til skikjøring og OL-deltagelse om det gikk bra.

Tirsdagens skilek så ut til å gå fint. Etterpå sa hun til Olympiatoppens egne mediefolk at det føltes fantastisk å være tilbake på ski igjen.

Olympiatoppens Finn Aamodt observerte seansen. Han er full av lovord om det som kanskje fremdeles er et av Norges største gullhåp i Sotsji.

– Nå har jeg vært i toppidretten i 35 år. Jeg tror ikke jeg har sett maken til fokus, arbeidsvilje og humør, sier han til TV 2.

– Hun har en glød, en bestemthet jeg ikke har sett tidligere. Det er noe ubestemmelig over den dama som er helt utrolig.

– Hva skyldes fremgangen?

– Hun har trent mye og styrket kneet. Det har vært veldig bra. Søsteren Pia sier at de har gode gro-gener og er lett-trente.

– Hvordan tror du dette ender. Kan det bli gull?

– Hvis hun står på start i OL, er det gull nok for oss. Men hvem vet?