DØV: Niklas Landin er døv på det venstre øret, uten at det påvirker spillet hans..    REUTERS/Claus Fisker/Scanpix Denmark
DØV: Niklas Landin er døv på det venstre øret, uten at det påvirker spillet hans.. REUTERS/Claus Fisker/Scanpix Denmark

Danskenes EM-helt er døv på ene øret

Niklas Landin frykter han skal bli oppfattet som arrogant.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danmark fosser fremover i EM.

Vertene er kanskje den største favoritten til gullet, og det er mye takket være målvakt Niklas Landin.

Det ikke så mange vet er at Bjarte Myrhols lagkamerat i Rhein-Neckar Löwen er døv på det venstre øret.

Handikapet gjør at Landin gjerne overser enkelte mennesker, noe som fører til misforståelser.

– Jeg vil for alt i verden ikke bli oppfattet som arrogant og overlegen. Desverre er det mange som oppfatter meg sånn. Sånn har det vært hele livet, forteller han til Jyllands-Posten.

Lagkamerat trodde han var arrogant
En som fikk inntrykk av at Landin var arrogant var hans russiske lagkamerat Sergej Gorbok.

Gorbok var fersk i Löwen da han havnet på benken sammen med dansken. Han snudde seg mot Landin og snakket til ham, uten å få noen reaksjon. Men så snudde Landin seg heller til høyre og snakket og vitset med lagkameraten på andre siden.

Først noen dager senere ble han fortalt av en lagkamerat at dersom man sitter til venstre for Landin, så må man ta i ham fysisk for å få kontakt.

Kaptein på hjemmebane
Landin fikk hjernehinnebetennelse som baby og svevde mellom liv og død. Heldigvis overlevde han, men det kostet ham hørselen på venstre øret.

Spillet hans under EM viser at det på ingen måte hemmer ham på banen. Før mesterskapet på hjemmebane fikk han også spørsmålet av landslagssjef Ulrik Wilbek om han ville være kaptein under mesterskapet.

– Jeg var i tvil da Wilbek spurte om jeg ville være kaptein. Men jeg har i ettertid lært at dersom man klarer det, så må man hoppeut i det selv om man tviler. Flere ganger har jeg tatt spranget ut i ting jeg har tvilt på om kunne klare, og fått gode opplevelser. Sånn blir det forhåpentligvis også å være kaptein for et dansk landslag under et mesterskap på hjemmebane, sier 25-åringen.