TOK STEGET: Simona Halep reduserte brystene - og har fått betalt i form av bedre tennisresultater. FOTO: AFP PHOTO/Facebook.
TOK STEGET: Simona Halep reduserte brystene - og har fått betalt i form av bedre tennisresultater. FOTO: AFP PHOTO/Facebook.

Takker brystreduksjon for tennissuksess

– Jeg ville gjort det igjen, sier Simona Halep som er klar for sin første Grand Slam-kvartfinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag gikk Simona Halep (22) til sin første kvartfinale i en av tennisens Grand Slam-turneringer da hun slo Jelena Jankovic 6-4, 2-6, 6-0 i åttendedelsfinalen av Australian Open.

22-åringen har ofret mer enn de fleste for å bli blant verdens beste tennisspillere.

For fire år siden tok nemlig den rumenske jenta en avgjørelse som skulle være med å ta henne til den ypperste tenniseliten.

– Glad for valget

Tennistalentet, som blant annet vant juniorutgaven av French Open i 2008, bestemte seg for å ta en brystreduksjon i 2009.

De to store fordelene ble nemlig en ulempe for den da 17 år gamle jenta, som mente vekten til brystene gjorde det ubehagelig for henne å spille, og vanskeligere å reagere raskt.

– For tennisen sin del så er jeg veldig glad for at jeg gjorde det. Jeg kjenner meg veldig bra nå, det var en god avgjørelse for meg, sa Simona Halep ifølge australske The Age etter den første runden av tennisturneringen.

Allerede nådd sesongens mål

Gjennom å nå kvartfinalen har Halep allerede nådd ett av sine store mål denne sesongen - en plass blant de åtte beste i en av de store turneringene.

Det andre er å sementere plassen blant verdens 20 beste tennisspillere, en posisjon hun sikret seg gjennom ett fantastisk 2013 der hun vant sin første seniorturnering - og endte opp med å vinne ytterligere fem turneringer.

Med 53 seire i løpet av kalenderåret var hun den tredje mestvinnende tennisspilleren, bare bak Agnieszka Radwanska og Serena Williams. Med det klatret hun til 11.plass på tennisrankingen.

Etter prestasjonen i Australian Open vil hun med all sannsynlighet klatre inn i topp ti.

– Ville gjort det igjen

22-åringen er ikke redd for å ta sine egne valg og standpunkt, og har blant annet ikke engasjert en trener til managerens store frustasjon.

– Hver gang jeg snakker med henne sier hun at jeg trenger en trener. Jeg sier til henne: «ikke ennå», men jeg vil nok ansette en trener snart, sier Halep som ikke tror hun ville tatt en brystreduksjon dersom hun ikke var toppidrettsutøver.

– Men for tennis? Helt sikkert. Tennis er lidenskapen min og jeg gjør det jeg kan.

I kvartfinalen møter hun slovakiske Dominika Cibulkova, som slo ut Maria Sjarapova på sin vei dit.

19-årig «Belieber» videre

Den første kvartfinalen er allerede spilt, og 19 år gamle Eugenie Bouchard fortsetter å imponere under Australian Open. Tennistalentet tok seg tirsdag til semifinalen etter 5-7, 7-5, 6-2 mot 14.-seedede Ana Ivanovic.

Bouchard deltar i sin første Grand Slam-turnering. Hun er rangert som nummer 30 i årets turnering. For første gang er en canadisk spiller klar for semifinalen i Melbourne.

Ivanovic har tidligere i turneringen overrasket med å slå ut verdensener Serena Williams. Nå ble hun selv offer for en overraskelse.

Den serbiske jenta vant 7-5 i første sett, men ga bort sett to med en doublefeil. To ganger måtte Ivanovic få behandling for en hofteskade. Mot slutten tok Bouchard kontrollen, vant 6-2 i tredje sett og er klar for semifinale mot kinesiske Li Na.

«Justin Bieber», svarte Bouchard da hun etter kampen fikk spørsmålet om hvem hun helst ville på date med.

Li Na enkelt videre

Om selve kampen sa hun følgende: – En tøff kamp. Jeg forsøkte å kjempe hele veien, og hevet spillet mitt ytterligere ett nivå i det tredje settet.

Li Na på sin side fikk en enkel kvartfinalereise mot Flavia Pennetta fra Italia. 6-2, 6-2 endte kampen som bare varte i 66 minutter. 

(NTB/TV 2 Sporten)