Everton rotet bort to poeng

Tapte terreng i kampen om Mesterliga-plass da de spilte 1-1 mot West Bromwich mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

West Bromwich - Everton 1-1

Kevin Mirallas' scoring like før pause ga Everton håp om tre viktige poeng og fjerdeplassen foran Liverpool, men i stedet sørget utskjelte Diego Lugano for å forsure kvelden for Roberto Martinez' mannskap.

Dermed ligger Everton på en sjetteplass etter 22 runder - bak Liverpool og Tottenham i kampen om fjerdeplassen og Mesterliga-kvalifisering.

– Slik kampen forløp hadde vi følelsen av det kom til å bli viktig for laget som scoret først. Det klarte vi, men dessverre greide vi ikke å holde på ledelsen, sier Everton-manager Roberto Martinez til TV 2.

For West Bromwich var poenget svært kjærkomment etter 0-1 for Southampton sist, og gir laget en ørliten luke til nedrykksstriden.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Jevnt i første omgang

Etter en jevnspilt førsteomgang med flere halvsjanser kom kampens første scoring fire minutter før pause.

Romelu Lukaku vant en duell og stusset videre til Kevin Mirallas, som kaldt og behersket plasserte ballen forbi en sjanseløs Ben Foster.

Hjemmelaget kom bedre med etter hvilen og styrte spillet i perioder, men hadde vanskelig med å komme til de opplagte målsjansene mot et robust Everton-forsvar - til det gjenstod et kvarter av kampen.

Uruguayansk krutt

Da dukket Diego Lugano opp foran gjestenes mål. Uten scoring på tre år lurte han seg foran Sylvain Distain og stupte inn utligningsmålet.

West Bromwich fortsatte å jakte på scoringer på The Hawthorns, men Everton maktet å ri av stormen.

I stedet kunne Everton ha stukket av med tre poeng fire minutter på overtid, men Distin stod i klar offside da han styrte inn skuddet fra Gareth Barry.

PS: Viktige Seamus Coleman måtte ut med noe som liknet en lårstrekk i kampen. Det er i så fall dårlig nytt for Everton.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager