FØRSTE GANG: Mats Møller Dæhli i draktnummer sju - for Cardiff. Foto: Helge Kalleklev, TV 2
FØRSTE GANG: Mats Møller Dæhli i draktnummer sju - for Cardiff. Foto: Helge Kalleklev, TV 2

God Mats Møller Dæhli i U21-debuten for Cardiff

Spilte én omgang for U21-laget mot erkerivalen Swansea på Liberty Stadium.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Swansea, TV 2 Sporten:

Swansea U21-Cardiff U21 1-3
Mats Møller Dæhli fikk sine første 45 minutter i Cardiff-drakt mandag og imponerte da klubbens U21-lag tok turen til Swansea og møtte erkerivalene på mektige Liberty Stadium.

Sammen med danske Andreas Cornelius var det den norske 18-åringen de fleste fremmøtte bortesupporterne var mest interesserte i å se.

– Det var deilig å komme i gang. Det var vel den første kampen på sju uker, så det var godt å ta på seg drakta og begynne å spille. Jeg fikk en omgang, så det var deilig, sa Dæhli til TV 2.

Og foran øynene på blant andre manager Ole Gunnar Solskjær skuffet ikke den norske unggutten. Han viste tidlig prov på sin eminente teknikk og gode pasningsfot og var også nære ved å score.

– Jeg syns jeg var skarp og gjorde mye bra, men jeg har fortsett et lite stykke igjen til full fitness, men jeg synes det var deilig å komme i gang, sa Dæhli.

– Jeg har fått en god ukes trening med laget nå og føler meg ganske fin, så fikk jeg denne kampen her og så får vi bare se hva slags muligheter det er framover. Men jeg har et håp om å få spilletid (på førstelaget, journ.anm.) og jeg må bare vise meg fram når jeg får sjansen.

– Hvordan skal du spille deg inn på førstelaget?

– Det er bare å vise seg frem på trening, og så fikk jeg en fin gjennomkjøring nå. Dersom jeg får sjansen i løpet av de neste ukene så skal jeg prøve å ta den også. Jeg får bare prøve å gjøre det beste jeg kan hele tiden.

Les også: Møller Dæhli vraket United - klar for Cardiff

IKKE HELT RETT: Mats ble til Matts på mandagens lagoppstilling. Foto: Helge Kalleklev, TV 2
IKKE HELT RETT: Mats ble til Matts på mandagens lagoppstilling. Foto: Helge Kalleklev, TV 2

Aktiv i hendelsesrik 1. omgang
Cardiff tok ledelsen tidlig etter at Andreas Cornelius tvingte fram det beste i Swansea-keeper David Cornell. På returen var Rhys Healey raskest, og pirket inn 1-0.

Ledelsen ble deretter doblet da hjemmelagets kaptein Scott Tancock leverte et tilbakespill som ikke akkurat går inn i historiebøkene - men som i stedet gikk rett i eget mål.

Fem minutter senere scoret Healey igjen, og dermed stod det 0-3 på anlegget som kun et døgn tidligere hadde sett seniorlaget til Swansea tape 1-3 for Tottenham.

Like før pause var Dæhli nære ved å markere sin første opptreden med scoring, men hans lure skudd på volley ble reddet av hjemmelagets keeper. Det ble også det siste nordmannen gjorde i kampen, ettersom han gikk ut i pausen.

Tammere kamp etter hvilen
I 2. omgang ble både tempoet i kampen og kvaliteten på spillet dempet betraktelig, og publikum fikk ikke brukt stemmen før rundt halvveis i omgangen. Cardiff-kaptein Deji Oshilaja skled og la deretter en Swansea-angriper i bakken som bakerste mann. 

Dermed ble de røde redusert til ti mann siste halvdel av omgangen, noe vertene utnyttet til en 1-3-redusering via Rory Donnelly. Det ble også sluttresultatet.

Skryt fra eks-lagkamerat
Etter kampslutt vanket det Dæhli-skryt fra det meste som var av journalister, samt tidligere lagkamerat Kenji Gorre.

– Du kan se at han er godt oppdratt. Han har teknikken, til og med styrken og et stort talent. Jeg er glad for at han gjør det bra for han er en god venn av meg, sa Kenji Gorre.

Swansea-unggutten var på det tapende laget mandag, men var Møller Dæhlis lagkamerat på Manchester Uniteds akademi. Der spilte han også sammen med Adnan Januzaj.

–  Adnan er åpenbart verdensklasse nå.I fjor spilte vi i ungdomscupen med Adnan og Mats, og nå ser du stegene de har tatt. Forhåpentligvis kan andre også gjøre det, sa Swansea-spilleren.

PS! De ansvarlige for opptrykkingen av lagoppstillingene leverte ikke like bra som Møller Dæhli. Det ene av hans tre navn som skulle være mulig å få korrekt for engelskspråklige ble nemlig stavet «Matts».

Har du nordmannen på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk