Stabæk-trener Øyvind Eide (32) slipper sparken, selv om han har innrømmet at han har oppført seg upassende overfor spiller Leni Larsen Kaurin (32).
Stabæk-trener Øyvind Eide (32) slipper sparken, selv om han har innrømmet at han har oppført seg upassende overfor spiller Leni Larsen Kaurin (32).

Kaurin raser etter at Stabæk-treneren unngikk sparken

Øyvind Eide får advarsel fra klubben for upassende oppførsel. – Må det en voldtekt til, spør spiller Leni Larsen Kaurin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Trener Øyvind Eide har fått en skriftlig advarsel, som er det sterkeste virkemiddelet en arbeidsgiver har før sparken. Vi har bragt på banen de fakta vi har klart. Basert på dette synes vi en skriftlig advarsel er det riktige, sier styreleder Espen Moe i Stabæk Fotball til TV 2.

Leni Larsen Kaurin, som er spilleren Eide forsøkte å innlede et forhold til, reagerer sterkt på avgjørelsen. I en SMS til TV 2 skriver hun: 

«Må det en voldtekt til? At han beholder jobben var ingen overraskelse, men det er veldig dramatisk for veien videre for Stabæk. Det vitner om ansvarsfraskrivelse og uvitenhet i Stabæk. De har ikke skjønt at for all slags trakassering bør det være nulltoleranse. Er det virkelig slik at man må kunne dokumentere voldtekt før man blir tatt på alvor?»

Hun mener Stabæk ikke har tatt henne seriøst etter at saken kom frem og at bevis skal ha blitt tilintetgjort.

Styreleder Moe sier til TV 2 at den påstanden er feil.

– Vi vet at det ble overlevert et kort, men klarer ikke å finne det igjen. Når vi gikk gjennom saken avdekket vi at et kort eksisterer. Alle parter er enige om det, men vi har ikke drevet med bevist ødeleggelse av bevis. Utover det ønsker vi ikke kommentere disse ytringene, sier han.  

Stabæk melder at de har engasjet PwC Granskning som klubbens naytrale varslingsinstans.

Her er resten av tekstmeldingen Kaurin skrev til TV 2:

«Jeg er også skuffet over at enkelte i Stabæk har antydet at jeg farer med løyn og overdrivelse. Spillerkolleger har stilt spørsmålstegn om at jeg er blitt plaget av treneren,  siden de ikke  fikk vite noe.? Jeg har opplevd dette  for vanskelig til kunne ta det opp med spillerkolleger, for ikke å snakke om ledelsen. Hvor mye kunne jeg si før det fikk konsekvenser? Men da jeg endelig tok det opp ble det feiet under teppet og ikke tatt seriøst.

Jeg må bare si at mørketallene taler for seg. Hvorfor kan maktmennesker bare holde på med sine fremstøt. Jeg kan bare gjenta enda en gang at Eide har plaget meg i over ett år. Han har maset og bedt om et forhold og sex. Stabæk har tilintetgjort bevis. Jeg har ikke noe å stille opp med mot disse folka. Nå skal jeg gå videre med livet mitt. Håper virkelig at neste kvinne som melder om utilbørlig oppførsel og sexinvitasjon, mot hennes vilje, kan bli trodd».

Har skapt storm 

Det har stormet i norsk kvinnefotball etter at Lisa-Marie Woods (29) publiserte et blogginnlegg der hun hevdet at en Toppserie-trener skulle ha foreslått å ha sex med en av sine spillere. 

Stabæk-trener Øyvind Eide (32) har innrømmet at han har oppført seg upassende overfor Leni Larsen Kaurin (32).

I forrige uke hadde Stabæk et møte om situasjonen, men valgte å utsette konklusjonen til i dag.

– Vi har funnet ut at det som står i bloggen er ikke det som er realiteten i dag. Det vi også har funnet ut er at Leni Larsen Kaurin har opplevd dette som en vanskelig situasjon for henne. Det beklager vi selvfølgelig. Så har vi funnet ut at sportslig leder for damelaget burde gått til oss i styret på det tidspunktet han fikk vite om dette. Så det tar vi selvkritikk på, sa Espen Moe da.

Kaurin føler seg frosset ut av Stabæk. I dag står hun uten kontrakt, og er usikker om hun kommer til å fortsette fotballkarrieren. Hun har fortalt at hun har måttet oppsøke psykolog i etterkant, og at hun på et tidspunkt fikk et gavekort med tilbud om erotisk massasje med såkalt «happy ending».