MULTITALENT: Singapore-fødte Vanessa-Mae er en internasjonalt kjent fiolinist. Nå skal 35-åringen delta i OL for Thailand.
MULTITALENT: Singapore-fødte Vanessa-Mae er en internasjonalt kjent fiolinist. Nå skal 35-åringen delta i OL for Thailand.

Fiolinstjernen Vanessa får delta i OL 

Rangert som nummer 3166 i verden - kvalifiserte seg til lekene i Sotsji med et nødskrik.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det ser ut til at hun har klart det. Det var på hengende håret, men hun har klart det, sier Vanessa-Maes manager Giles Holland til BBC.

Thailandsk opphav

Vanessa-Mae Vanakorn Nicholson (35) vokste opp i England og har britisk pass. Fiolinisten har stått på ski siden hun var liten. I konkurranser har hun brukt sin thailandske fars etternavn, Vanakorn.

Det er også Thailand hun skal delta for i OL. På den siste rankingen var hun rangert som nummer 3166 i verden i storslalåm.

Det var VG som først omtalte saken i Norge.

I helgen deltok Vanessa-Mae i fire øvelser i Slovenia i håp om å klare OL-kravet. Ifølge reglene kan land uten utøvere innenfor de 500 beste i verden sende én mannlig og én kvinnelig utøver til OL for å konkurrere i slalåm og storslalåm - forutsatt at disse oppfyller visse krav.

Har drømt om OL

For Vanessa-Maes del var kravet at hun greide å holde seg under et snitt på 140 poeng i fem konkurranser. Dette skyldes ifølge BBC at utøverne belønnes med færre poeng i øvelsene desto bedre plassert de er.

35-åringen greide såvidt å komme seg under 140-poengsgrensen takket være sterk kjøring lørdag og søndag. Hun deltok til og med i et nasjonalt mesterskap for juniorer - hvor hun var 14 år eldre enn den eldste av de øvrige konkurrentene.

Og innsatsen betalte seg altså til slutt for Vanessa-Mae, som lenge har hatt en drøm om å delta i Sotsji-OL.

– Det har vært drømmen min, og jeg håper folk vil ha forståelse for at jeg bare ønsker å gjøre mitt beste, sa hun i et intervju med Daily Telegraph i 2010.