BERØMT: Filmen «Kalde rumper» (t.h.) gjorde det jamaicanske boblaget berømt da den kom ut i 1993. Til venstre leder Winston Watt laget ut under åpningsseremonien i vinter-OL i Salt Lake City i 2002. Watt skal også delta i Sotsji.
BERØMT: Filmen «Kalde rumper» (t.h.) gjorde det jamaicanske boblaget berømt da den kom ut i 1993. Til venstre leder Winston Watt laget ut under åpningsseremonien i vinter-OL i Salt Lake City i 2002. Watt skal også delta i Sotsji.

«Kalde rumper» er tilbake - Jamaicas boblag kvalifisert til OL

Men pengemangel kan sette en stopper for drømmen til pilot Winston Watts (46) og makkeren hans.

Jamaicas boblag ble lekenes store helter under OL i Calgary 1988, etter at de glade amatørene krasjet voldsomt før mål, men reiste seg og bar boben over mållinjen.

Fem år senere kom filmen «Kalde rumper», som var løst basert på lagets kvalfisering til OL i 88. Filmen ble raskt en kultklassiker.

Nå er Jamaica igjen kvalifisert til OL - for første gang siden 2002. Pilot Winston Watts og makker Marvin Dixon ordnet OL-billetten i St. Moritz i helgen, skriver Aftonbladet.

Rutinerte Watts var blant dem som ble inspirert av bravadene i 1988 og har deltatt i tre OL: Lillehammer i 1994, 1998 og 2002.

Måtte bli hjemme

Men det var et skjær i sjøen: Ifølge britiske medier mangler Watts og Dixon i overkant av 200.000 kroner for å ha råd til å delta i Sotsji.

Kontoen har vært såpass bunnskrapt at de to ikke en gang hadde råd til å reise til St. Moritz for å delta i den siste kvalifiseringsøvelsen. I stedet så de konkurransen hjemmefra, med håp om at ikke for mange av de dårligere plasserte lagene skulle klare å passere dem på sammenlagtlistene.

Håper på støtte

Derfor har duoen iverksatt en rekke pengeinnsamlinger på internett i håp om å skrape sammen midlene som trengs, ifølge The Guardian.

– Vi vet faktisk ikke for øyeblikket om vi har nok penger eller sponsorer til å fly til Sotsji for selve lekene, sier Watts til Daily Telegraph.

– Men jeg er en optimist. Forhåpentligvis vil den jamaicanske OL-organisasjonen stå frem og støtte oss nå som vi er kvalifiserte, sa Watts.

Det har de gjort, og tirsdag er det klart at det jamaicanske bob-laget får reise til OL.

Ifølge avisen krasjet nettsiden til det jamaicanske boblaget som følge av pågangen søndag.

Blir aldri lei «Kalde rumper»

Nå er spørsmålet om det kommer en oppfølger til den populære filmen fra 1993. Winston Watts elsker i hvert fall originalen, ifølge Aftonbladet.

– Det er en film jeg aldri blir lei av. Den er veldig rørende, så enormt emosjonell. Til og med i dag ser jeg den iblant for å bli inspirert, sier Winston Watts.