TV 2s Premier League-eksperter: – Glem ligagullet, Manchester United

Ekspertene tror den regjerende seriemesteren kan skyte en hvit pil etter et nytt ligatrofe. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United gikk på sitt sjuende ligatap da Chelsea ble for sterke for de røde djevlene på Stamford Bridge søndag kveld. 

Etter kampen var et av de store samtaleemnene hva tapet betyr for Uniteds sjanser til ligagull og Champions League-plass. TV 2s eksperter er skjønt enige i at den regjerende seriemesteren kan se langt etter ligatittelen og nå må fokusere på fjerdeplassen. 

Joacim Jonsson peker på at de røde djevlene har hatt en for dårlig poengfangst mot de andre topplagene. Fem poeng på ni kamper er fasiten så langt. 

– Kampen om fjerdeplassen blir tøff når vi ser hva de har prestert mot de andre topplagene. De har tatt fem av 27 mulige poeng mot det som er topp-åtte på tabellen nå. Det må endres, sier han.

Savner lederskikkelser på banen
Den tidligere sportssjefen i Fredrikstad mener Arsenal, Manchester City og Chelsea alle har spillere som tar ansvar på banen. Svensken etterlyser det i dagens United-mannskap.   

– De savner ledere på banen. Vidic har vært skadet, slitt med å komme tilbake og har nok med seg selv og sitt eget spill. Er det noe man bør se på nå i januarvinduet, er det å få inn spillertypene med tanke på det, sier han. 

– Noe må gjøres og noe må snus på ellers mister man Champions League og det kan få store konsekvenser for Manchester United, sier Jonsson. 

Avhengig av Rooney og van Persie
Også Petter Myhre vedgår at følgene av manglende Champions Leauge-spill kan bli enorme på sikt. 

– De konsekvensene er store, men United kan som alle andre lag leve med en sesong uten. Men du kan ikke leve med flere sesonger uten Champions League-spill. Da blir man mindre attraktiv for de beste spillerne og inntektene blir mindre, sier han. 

Han mener de røde fra Manchester er avhengig av å få tilbake sine to stjernespisser om det skal bli Champions League-spill på Old Trafford neste sesong også. 

- Hvis det blir flere sesonger på rad bør varsellampene begynne å blinke. Jeg tror de har en mulighet til å klare det i år, men da må Rooney og van Persie tilbake på banen, hvis ikke tror jeg ikke de klarer det, fortsetter Myhre. 

TØFFE TIDER: David Moyes og Manchester United er langt bak Arsenal på tabelltopp. Nå må de røde djevlene konsentrere seg om Champions League-plass, mener TV 2s eksperter.
TØFFE TIDER: David Moyes og Manchester United er langt bak Arsenal på tabelltopp. Nå må de røde djevlene konsentrere seg om Champions League-plass, mener TV 2s eksperter.

Mourinho-støtte
Både Jonsson og Myhre får støtte av Chelsea-manager José Mourinho. 

– Manchester United er Manchester United og matematisk er det mulig, men jeg tror det blir vanskelig for dem å vinne ligaen. Det er 14 poeng opp til Arsenal, 13 til City og tolv til oss. Kanskje ett lag kollapser, men at tre lag kollapser tror jeg ikke skjer, sier han. 

– Jeg tror de må kjempe for å klare topp fire, noe jeg tror de kan klare, men tittelen blir vanskelig, sier Mourinho.