Vidic fikk rødt - Rafael slapp unna

Manchester United må klare seg uten Nemanja Vidic i tre kamper.

På overtid gikk vondt til verre for Manchester United i 1-3-tapet for Chelsea søndag. Kaptein Nemanja Vidic fikk direkte rødt etter å ha taklet Eden Hazard i full fart fremover.

– Jeg mener at det ikke er rødt kort. Jeg mener det er gult, var United-manager David Moyes' konklusjon etter kampen. 

Riktig eller ikke - United må uansett vente seg tre kamper uten stopperkjempen i midtforsvaret. Det er nettopp dette Joacim Jonsson reagerte på i TV 2s Premier League-studio etter kampen.

FORTVILTE: Nemanja Vidic etter å ha fått rødt kort i kampen mot Chelsea. (AP Photo/Sang Tan)
FORTVILTE: Nemanja Vidic etter å ha fått rødt kort i kampen mot Chelsea. (AP Photo/Sang Tan)

– Det er konsekvensen av det røde kortet. Man har slitt bakover på banen, ikke fått spilt inn et stopperpar som har fått spilletid. Man har endret mye. Nå må Vidic ut med direkte rødt. Da er United uten ham i tre kamper. Det vil sette United i enda større trøbbel. Det er konsekvensen som er det aller, aller verste, sier Jonsson.

Det kunne fort blitt to utvisninger for rødtrøyene på et feststemt Stamford Bridge. Rafael gikk inn med strake bein i en takling på Gary Cahill. Brasilianeren slapp unna med gult kort.

– Cahill var veldig, veldig heldig. Han kunne brukket beinet, sier Russlands landslagssjef Fabio Capello til Sky Italia ifølge Expressen.

Wayne Rooney og Robin van Persie, Uniteds to største stjerner, var ikke med i søndagens kamp. At Vidic også går glipp av en rekke kamper, gjør ting vanskelig for Moyes og co. Manageren vil likevel ikke gi opp håpet om ligatittelen helt ennå.

– Vi skal ikke gi oss før det ikke er mulig- Jobben er å prøve å vinne tittelen. Prioriteten er å vinne neste kamp. Det er en cupkamå, så vi skal prøve å vinne og ta det derfra, sier Moyes.

Til uken venter Sunderland i den andre semifinalen i ligacupen. Moyes' mannskap tapte den første kampen 1-2 på Stadium of Light.