Vålerenga snublet mot Sparta: – For mange som ikke vil nok

Nå er Oilers helt oppe i ryggen på Oslo-klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga-Sparta 2-4

Serieleder Vålerenga gikk på en smell mot Sparta hjemme i Jordal Amfi søndag kveld.

Dårlig start
Oslo-klubben fikk en verst tenkelig start på kampen da Henrik Malmstrøm sendte gjestene i føringen allerede fire minutter ut i den første perioden.

Og med åtte minutter igjen av perioden fikk hjemmelaget seg nok en kalddusj. Denne gangen var det Malmstrøm som serverte Jonas Djupvik Løvlie som satte inn 2-0.

Les også: Dommeren ser ikke at Lillehammer-spilleren slår pucken inn med hånda.

Vålerenga klarte likevel å få en redusering før første periode var over da Rasmus Juell satte pucken i mål med bare åtte sekunder igjen på klokka.

Men i andre periode fortsatte gjestene å skape sjanser. Og med seks minutter igjen satte Patrick André Bovim pucken i mål og sørget for at Sparta ledet med to mål før siste periode.

Vålerenga slet med å slå tilbake helt til de tok ut keeperen i slutten av tredje periode. Hjemmelaget utnyttet overtallet og Tobias Lindstrøm reduserte til 4-3.

Men da Vålerenga skulle jage utligningen brøt Sparta angrepet, og til slutt kunne Magnus Lindahl sikre seieren etter å ha sendt pucken i det åpne Vålerenga-buret.

– For mange som ikke vil nok
Etter kampen var Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen alt annet enn fornøyd.

– Vi har for mange som ikke vil nok, rett og slett, som ikke vil være så fysiske som de burde være. Da har de ikke ferdigheter nok til å spille på den måten som de vil spille, sier han.

TAPTE: Shampo måtte se laget sitt tape mot Sparta.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
TAPTE: Shampo måtte se laget sitt tape mot Sparta. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Oslo-klubben var overlegne tidligere i sesongen, men etter dårligere resultater den siste tiden har Oilers klatret helt opp i ryggen og ligger nå bare ett poeng bak.

–  Nei, det er den trenden vi er inne i akkurat nå. Vi har vært i denne trenden siden før jul egentlig. Vi sliter litt med å gjøre det vi skal. Pucken spretter ikke vår vei og det er dårlige ferdigheter samtidig som det er litt dårlige mentale ferdigheter, for å si det sånn, sier Brede Csiszar.

– Tre gode perioder
Sparta-spiller Andreas Stene var derimot langt mer fornøyd med det som skjedde på isen søndag.

–  Jeg synes vi gjennomfører tre bra perioder. Det er aldri lett å komme hit på Jordal og spille mot Vålerenga. De er hardtarbeidende og de har et bra lag, så jeg synes det er veldig bra gjennomført av oss og det er veldig deilig å få med alle poenga herifra, sier han.