Sjampis-jubel for kombinertgutta

Håvard Klemetsen dynket i sjampis etter strålende andreplass.

SEEFELD (TV 2): Bare et klønete stavbrekk hindret Håvard Klemetsen å stikke av med sesongens største pengepott i kombinertverdenscupen. På den avsluttende 15 kilometeren i trippelen, ble han bare slått av tyske Eric Frenzel. 

– Det var en klønete feil av meg. Jeg kjørte staven på innsiden av skia, og da brøt den tvert av. Det er irriterende, for jeg følte jeg hadde fantastiske ski, og lå lett i ryggen på Frenzel, sier Klemetsen, som likevel var strålende fornøyd med andreplassen sammenlagt etter tre renn. 

Hoppener
I hoppbakken er Klemetsen i støtet om dagen, og var klart best etter to hopp på den avsluttende "klassiker-distansen" - med to hopp og 15 kilometer langrenn. 

– Hoppformen er god, og i dag synes jeg langrennsformen er bedre. Planen er at den skal være helt på topp under OL, og foreløpig ser det ut som at planen holder, smilerKlemetsen. 

Kautokeinokaren ble først hyllet av lagkamerat Magnus Moan, som selv ble nummer tre sammenlagt. 

– Se opp for denne fyren, ropte Moan i TV 2s kamera rett etter målgang. 

Under premieutdelingen ble Klemetsen og Frenzel dynket i sjampis av trønderen. 

– Det er viktig å showe litt. Håvard fortjener virkelig denne oppturen. Jeg synes han gjør en imponerende konkurranse i dag.

Samisk show
Med seg i løypene i Seefeld, hadde Klemetsen også med seg både familie, fans, og venner fra Finnmark. En gjeng med klededlige sameluer, og samiske flagg, har fått mye oppmerksomhet under trippelen i Seefeld. 

– Det er enormt inspirerende å høre dem heie meg fram under løpet. Det gir meg en ekstra boost. Det er stort at de kommer hit. Finnmark er jo ikke akkurat i nærheten, ler Klemetsen. 

Etter å ha slitt i mange år med å gå fort nok i langrenn, har han i år vært på flere samlinger sammen med langrennslandslaget. 

– Jeg håper det skal gi meg det lille ekstra som trengs for å nå helt opp i OL. Det er viktig å forbedre det man er svakest på, og jeg tror det kan gi resultater.