Eto'o ble hat trick-helt da Chelsea slo United

Nemanja Vidic fikk rødt kort da Manchester United ble utspilt på Stamford Bridge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea-Manchester United 3-1

José Mourinho kunne bokføre sin seier nummer 100 som Chelsea-manager i Premier League. Mye av grunnen til det var Samuel Eto'o.

Spissen fikk tillit fra start til fordel for Fernando Torres - det var et sjakktrekk av Mourinho.

Eto'o med hat trick
Kameruneren scoret hat trick i det som endte med en 3-1-seier til Chelsea. Blåtrøyene holder med det følge med Arsenal og Manchester City på toppen av tabellen.

Mourinho forklarte etter kampen hvorfor han startet med Eto'o på topp.

– Fernando er veldig farlig i bakrom, sterkere enn Samuel. Jeg trodde Manchester United ikke kom til å gi oss noe rom, at de kom til å være kompakt. Samuel er en spiller med mer tekniske ferdigheter og bedre bevegelse i små områder. Det var en vanskelig avgjørelse, men jeg følte at Samuel kom til å passe bedre, sier Mourinho.

Planen slo til.

– Jeg sa til ham (Samuel Eto'o journ.anm) før kampen at det var viktig for ham å score. Han sa at han elsker å spille storkamper, sier Chelsea-kaptein John Terry etter kampen.

Skuffet, men positiv
For David Moyes' gutter er situasjonen meget uvant. Laget ligger på sjuendeplass og avstanden opp til Arsenal på topp er hele 14 poeng. Liverpool på den viktige fjerdeplassen som gir Mesterliga-spill er seks poeng foran «de røde djevlene».

Den pressede United-manageren var likevel fornøyd med måten laget hans fremsto på, selv om effektiviteten manglet.

– Vi fortjente ikke å ligge under 0-2 til pause. Vi hadde uflaks på det første målet, men vi kan ikke skylde på noen andre enn oss selv på det to andre scoringene. Vi forsvarte oss ikke godt nok og fikk ikke mulighetene Chelsea fikk til å score mål. Så vi kan bare skylde på oss selv for det, sier Moyes.

Eto'o slo til etter United-press
Manchester United startet meget positivt på Stamford Bridge. Mot et lavtliggende hjemmelag holdt United mye i ballen. Kampens første sjanse kom også til gjestene. 

Danny Welbeck og Ashley Young kombinerte fint i Chelseas sekstenmeter. Sistnevnte fikk sendt i vei en avslutning, men Petr Cech sto støtt og fikk reddet.

Etter en start der United presset høyt og hindret vertskapet å etablere noe spill, tok Chelsea mer og mer initiativ i kampen. Og det tok ikke lang tid før José Mourinhos valg med å starte med Samuel Eto'o på topp ga avkastning. 

Drøyt kvarteret var spilt da Eto'o fintet bort Phil Jones på hjørnet av sekstenmeteren og fyrte av. Skuddet gikk via foten til Michael Carrick og i en bue over en utspilt David de Gea. Chelsea ledet 1-0 etter kamerunerens fjerde ligamål for sesongen.

Frisk Januzaj
United hadde tydelig identifisert Eden Hazard som en trussel, for belgieren ble tett markert gjennom den første omgangen. For rødtrøyene var Adnan Janujaz et stort lyspunkt.

Stortalentet dro fint av David Luiz og slo ballen på tverrs inne i feltet halvtimen ut i kampen, men ingen United-spillere var på plass for å dytte ballen i mål.

Janzaj var også hjernen bak United neste store sjanse drøyt ti minuntter før pause. Belgieren fant Welbeck inne i sekstenmeteren. Spissen fikk lagt ballen til rette, men ble hindret av César Azpilicueta da han skulle skyte. Cech kunne dermed fange ballen uten altfor store problemer.

Eto'o scoret nummer to
Chelsea var imidlertid langt fra ufarlige de gangene mulighetene kom. Minutter før pause dro Willian av spiller etter spiller på venstrekanten før han leverte videre til Hazard. Etter å ha kombinert med Eto'o, fikk Hazard lempet inn til Oscar i feltet.

Brasilianeren prøvde seg på et spektakulært avslutningsforsøk, men han fikk ikke god nok kontakt med ballen til å få den på mål.

Det så ut til at lagene skulle gå i garderoben på stillingen 1-0, men Eto'o hadde helt andre planer.

Chelsea holdt trykket opp etter en corner og Gary Cahill ble spilt fri på kanten av sekstenmeteren. Midtstopperen slo knallhardt inn foran mål - der ventet målsniken Eto'o. Han styrte ballen under de Gea og inn i nettet til tomålsledelse for vertskapet ved halvtid.

Spiss i storform
United hadde nok håpet på å slå raskt tilbake etter hvilen, men i stedet var det Chelsea som igjen fant veien til nettet.

Kun tre minutter var spilt av den andre omgangen da Willian slo en corner. Cahill gikk skyhøyt til værs og stanget ballen mot målet. De Gea hentet frem en mesterlig redning, men på returen var Eto'o naturligvis på plass. I duell med en passiv Antonio Valencia pirket Eto'o inn hat trick-scoringen.

Kampen roet seg flere hakk etter Eto'os tredje scoring, men drøyt 13 minutter før full tid ga innbytter Javier Hernández United håp. 

Rødtrøyene vartet opp med lekre kombinasjoner inne i sekstenmeteren. Phil Jones fant til slutt en umarkert Hernández som dyttet inn 1-3-scoringen for United. 

Gjestene klarte imdidlertid ikke å mobilisere til en siste offensiv. Ting ble ikke bedre da Nemanja Vidic fikk direkte rødt kort etter en takling av Hazard på overtid. 

Med debutant Nemanja Matic på banen i sluttminuttene kunne Chelsea kontrollere inn 3-1-seieren. Avstanden opp til ligaleder Arsenal holder seg dermed på to poeng.

Slik startet lagene: 
Chelsea (4-2-3-1): Petr Cech - Branislav Ivanovic, Gary Cahill, John Terry, Cesar Azpilicueta - David Luiz, Ramires - Willian, Oscar, Eden Hazard - Samuel Eto'o
Manchester United (4-4-2): David de Gea - Rafael, Jonny Evans, Nemanja Vidic, Patrice Evra - Antonio Valencia, Michael Carrick, Phil Jones, Ashley Young - Adnan Januzaj, Danny Welbeck