ER OPTIMIST: Petter Northugs støttespiller Hallgeir Martin Lundemo tror skikongen vil herje i OL. Her er Northug på vei ut etter premieseremonien etter NM-tremila, sammen med trener Eirik Myhr Nossum. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ER OPTIMIST: Petter Northugs støttespiller Hallgeir Martin Lundemo tror skikongen vil herje i OL. Her er Northug på vei ut etter premieseremonien etter NM-tremila, sammen med trener Eirik Myhr Nossum. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Northug-hjelper tror skikongen tar fire OL-gull

Hallgeir Martin Lundemo tror også Petter Northug kan fortsette til OL 2026.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LILLEHAMMER (TV 2): Petter Northugs gode venn Hallgeir Martin Lundemo er sikker på at skikongen er i kjempeform under de olympiske lekene i Sotsji.

Lundemo, som i mange år har vært en nær støttespiller for Northug, ber mosbyggen forberede seg på å dra i skytteltrafikk mellom stadion og medaljeseremonier.

- Petter kommer til å ta minst fire OL-gull, sier Lundemo og begynner å ramse opp.

- Han tar gull på femmila, 30 km skibytte, stafetten og på sprinten, sier Lundemo selvsikkert.

- Vil ikke vite hva han sa
Petter Northug flirer på spørsmål om hvor mange gull har tror Lundemo har tippet.

- Jeg vet ikke om jeg vil vite hva han sa, humrer Northug.

- Han sa fire gull?

- Hehe, da skal det være full klaff. Men med den utviklingen jeg har nå, og med riktig progresjon frem mot OL, er alt som det skal være, sier Northug.

Eirik Myhr Nossum hadde ikke takket nei til fire OL-gull.

- Vi har gjerne imot det. Et individuelt OL-gull henger høyt for mange. Vi skal være veldig fornøyd hvis vi tar et individuelt gull pluss stafett. Om vi treffer 100 prosent på formen er Petter gullkandidat på mange distanser. Men Hallgeir er jo ikke kjent for å være pessimist, gliser Nossum.

Tror Northug kan holde på til han blir 40
Før NM trente Northug i løypene i Meråker. Det er Lundemo som er primus motor i de traktene. Han har fulgt Northugs karriere helt fra skikongens barndom. Lundemo er sikker på at nordmenn får mange flere år med skiglede av Northug.

- Han ser ung ut. Det gjør for så vidt både jeg og Petter. Men oppe i Meråker har vi noen knep som gjør at Petter kommer til å henge med i verdenstoppen til han er 35 år. Faktisk tror jeg Petter kan gå til han er 40 år, sier Lundemo selvsikkert.

Nossum er enig med Lundemo, men Northug er ikke like sikker.

- Hallgeir Martin mener jo at Meråker er medisin. Jeg var der nå nettopp, og da sa Hallgeir at de dagene var avgjørende for OL. Han sier at man blir sterk bare av å være i Meråker. Hallgeir sier også at man får monsterbein av å sove i etasjen der han bor, flirer Northug.