Høgmo: – Jeg har aldri sett Høie gjøre slike tabber før

Kenneth Høies debut ble et mareritt da Norge fikk bank av Polen.

Abu Dhabi (NTB): Norge falt sammen etter en skade og et tabbemål og tapte 0-3 for Polen i den siste kampen på vinterturen til Abu Dhabi.

Erik Huseklepp ble skadd etter ett minutt, men spilte videre i en halv time. Da han haltet av banen, hadde Polen tatt ledelsen på en keepertabbe av debutant Kenneth Høie og var i ferd med å kjøre over Norge.

- En av mine største tabber

Høie la seg flat etter målet han slapp inn. Det så ut som han hadde kontroll på skuddet fra distanse, men 34-åringen klarte å rote ballen i mål. Ingen god debutkamp for Djurgården-keeperen.

- Jeg feilberegner skuddet. Det var det som skjedde. Jeg ser at ballen lever og flakker, men feilberegner, som sagt. En av mine største tabber i karrieren, sier Høie til TV 2.

- Hva tenker du om landslagsambisjonene etter dette?

- De har ikke endret seg etter denne kampen, sier han på svensk-norsk.

Landslagssjefen var overrasket over sisteskansens innvolvering:

- Jeg har aldri sett han gjøre lignende tabber. Kenneth prøvde å holde ballen i stedet for å bokse, sier Per-Mathias Høgmo til TV 2.

- Vant ikke duellene

Nye polske scoringer ved Michal Kucharczyk og Karol Linetty i begynnelsen av annen omgang gjorde at et norsk braktap lå i kortene.

Først etter at Polens spiss Lukasz Teodorczyk i det 63. minutt fikk direkte rødt kort for en ufin ettersleng mot Morten Gamst Pedersen greide Norge å skape trykk mot Polens mål og pynte på sjansestatistikken, om ikke resultatet. Den strenge utvisningen kan ha avverget fullstendig utklassing.

Da Per-Mathias Høgmo fredag holdt foredrag for norske journalister om hvordan landslaget hans skal spille, handlet mye om å sette motstanderen i situasjoner som er vanskelige å løse. Dessverre har laget hans en lei tendens til å skape problemer for seg selv.

- Vi tapte for mange dueller, fikk strekk i laget og gjorde feil i pasningsspillet. I tillegg måtte vi et tøft fysisk lag, der vi ikke ga nok i duellene, sier Høgmo.

Skryter av Sarpsborgs stjerneskudd

Han trakk likevel frem et par posistive elementer:

- "Moi" og Bakenga får debutene sine. De viser lovende takter, sier han.

Sarpsborg 08-spilleren var et friskt pust da han måtte inn for en skadet Huseklepp.

- Det var veldig gøy. Jeg koste meg utpå der og ble ikke skremt av nivået, sier Elyounoussi til TV 2.

- Hva hadde du sagt i forrige uke hvis jeg sa at du skulle få A-lagsdebuten ganske snart?

- Da hadde jeg ikke trodd på deg!

For sjette gang på seks kamper under Høgmo fikk motstanderen det første målet, og alle skjønner at det ikke er noen suksessresept. Problemet som herjet Norge de siste årene under Drillo (kom under 12 ganger på hans 17 siste kamper) er faktisk blitt forsterket under Høgmo.

PS! Skaden til Erik Huseklepp er neppe noe alvorlig. Han fikk et tråkk på foten og en vridning. Støttapparatet tror han er tilbake i spill om toppen et par uker. Trolig tar det bare noen dager å lege skaden.