FÅR KRITIKK: Anna Haag har fått høre det etter et blogginnlegg hun skrev forrige torsdag. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
FÅR KRITIKK: Anna Haag har fått høre det etter et blogginnlegg hun skrev forrige torsdag. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Svensk OL-håp får hatmail etter blogginnlegg

Anna Haag får ikke mye sympati etter å ha fortalt om sykodmsplager den siste tiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag  valgte Anna Haag å trekke seg fra det nasjonale mesterskapet i Sverige (SM).

Etter avgjørelsen skrev hun et blogginnlegg hvor hun fortalte om sykdomsplager den siste tiden, og at det var en dårlig avgjørelse i det hele tatt å starte torsdagens løpt hvor hun endte to og et halvt minutt etter Charlotte Kalla.

Har fått hatmail
Etter innlegget har den svenske langrennsstjerna mottat en haug med krasse mail fra det svenske folk.

– Jeg har fått en del mail. Det meste er bare pepper. Noen mener at jeg skal legge opp. Det viser at folk ikke forstår sitiuasjonen, sier hun ifølge Aftonbladet.

Hun innrømmer att tilbakemeldingene går inn på henne.

– Det kommer litt an på hvilket humør man er i. Når jeg er skuffet fra før av så blir jeg bare lei og tenker at folk bør passe sine egne saker. Men det kan jo også treffe helt feil, sier hun.

Haags langrennskjæresete Emil Jönsson har også opplevd noe av det samme.

– Man tar det til seg når folk ber deg om å legge opp. Det har også jeg opplevd. Spørsmålet er om man skal lese mailen, sier han.

– Vil fortsette å være åpen
Han mener fokuset på utøverne øker inn mot store mesterskap.

– De er denne verden vi idrettsfolk lever i. Leverer vi bra resultater så hylles vi, men leverer vi dårlige resultater så får vi høre det, sier han.

Jönsson og Haag er samboere og har en egen felles blogg hvor de deler ting fra deres private liv. Det har de tenkt å fortsette med.

– Man kan velge to veier. Man kan stenge alle ute og ikke ha noe dialog med folk.  Anna og jeg har valgt å være åpne. Vi tar imot alt og leser alt vi får. Det gjør vondt i magen i blant, men vi kommer til å fortsette med å være åpne.

Anna Haag har tatt  to OL-sølv i karrieren. Begge kom i Vancouver 2010. Hun tok også VM-sølv i Oslo året etter.