BARE NESTEN: Ole Einar Bjørndalen viste lovende takter, men fikk det for tøft på slutten. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / NTB scanpix
BARE NESTEN: Ole Einar Bjørndalen viste lovende takter, men fikk det for tøft på slutten. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / NTB scanpix

Bjørndalen stivnet på sisterunden

Men OL-vrakede Henrik L'Abee Lund viste strålende form i Anterselva.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Henrik L'Abee-Lund  ble beste nordmann på lørdagens jaktstart i Anterselva.

– For seint
Den OL-vrakede nordmannen tok ansvar i fraværet av Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø. Han lå på 10. plass etter fredagens fellesstart, men til tross for to bom søndag viste han strålende langrennsform og gikk seg opp til en meget sterk tredjeplass.

– Det et kom litt for seint, men det er utrolig deilig at det løsner likevel. Da vet jeg med meg selv at jeg kan være der jeg var i fjor. jeg har det i meg, sier han.

– Trenerne ga tidlig beskjed om at uttaket skulle gjøres etter Ruhpolding, så jeg visste det var fristen min. Den rakk jeg ikke, det er min egen feil, sier han til TV 2.

– Samtidig er jeg god i høyden (Anterselva er på ca 1600 moh), og det hadde vært en fordel for meg å få vise meg frem i høyden, men det vet trenerne, og en frist er en frist, sier han.

Tyske Simon Schempp vant foran franskmannen Jean Guillau Beatrix.

– Lå våken
Ole Einar Bjørndalen gjorde også et godt løp mandag. Etter kun en bom lå 39-åringen på en tredjeplass da han gikk ut på den siste runden. Men nordmannen fikk det for tøft på de siste kilometerene og derned falt han ned på en fjerdeplass og var åtte sekunder bak vinneren i mål.

–  Jeg våkna opp i halv tre-tiden og ble liggende et par timer og tenke ut hvordan jeg skulle gjøre det på standplass i dag. 

– Hva var det du tenkte ut?

– Jeg vil ikke si for mye om det for det kan bare ødelegge igjen. Men det er enkle justeringer, som fungerte godt i dag, sier han. 

Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø har ikke vært med i Anterselva denne helgen. Svendsens største rival Martin Forurcade har likevel ikke fått ting til å stemme. Franskmannen endte til slutt som nummer ni på lørdagens jaktstart,