SUVEREN: Kristin Størmer Steira var suveren på 15 kilometer fellesstart med skibytte på Lillehammer. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SUVEREN: Kristin Størmer Steira var suveren på 15 kilometer fellesstart med skibytte på Lillehammer. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Steira tok sitt første NM-gull siden 2007

Kristin Størmer Steira utklasset konkurrentene og tok sin første gullmedalje i NM siden 2007.

Lillehammer/Bergen (TV 2): Kristin Størmer Steira vant 15 km skibytte i NM lørdag formiddag. Hun rykket etter klassisk-delen og så seg aldri tilbake. I mål kunne hun juble over kongepokal og sitt første NM-gull siden 2007.

Suveren trio 
Fra start til mål sto det kun mellom tre kvinner på 15 kilometer fellesstart med skibytte under NM. Det var Kristin Størmer Steira, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng. 

På klassiskdelen fulgte de tre hverandre som skygger. Trioen distanserte resten av feltet, og da de skulle bytte ski etter 7,5 kilometer hadde de over halvminuttet ned til neste pulje.

Da begynte forskjellen på de tre i front også å vise seg. Steira brukte skibyttet til å skaffe seg en solid luke ned til Jacobsen og Weng.

Allerede etter 8,3 kilometer hadde Steira økt forspranget til 17, 5 sekunder ned til de to.

Da hun gikk ut på den siste runden, var ledelsen doblet til 32,8 sekunder ned til Jacobsen og Weng.

- Jeg hadde bestemt meg for ikke å bruke så mye krefter på klassisken. Da hadde jeg litt ekstra på fri-delen, sier Steira.

Lot usikkerheten gå utover kjæresten
Steira er optimistisk med tanke på OL.

- Det er godt å kjenne at det løsner og at kroppen spiller på lag. Det er ingen ulempe at det skjer når kalenderen nærmer seg februar, sier Steira. 

Hun har vært svært usikker på egen OL-form. Spesielt da Steira ble syk under Tour de Ski begynte hun å tvile. Senest i forrige uke var Steira i dårlig humør. Da måtte kjæresten Devon Kershaw ta tak.

- Han er veldig flink til å takle mitt dårlige humør. Han sier "Kristin, nå må vi sette oss ned og prate ut om dette". Da går det som regel bedre, smiler Steira.

Nå er hun høyaktuell for å gå duathlon i Sotsji.

- Historisk sett er duathlon distansen jeg har gått best på. Det er også den distansen jeg synes jeg takler best, sier Steira.

Weng følte seg sliten
På siste runden klarte også Jacobsen og skaffe seg en luke ned til Weng på ti sekunder. Hun gikk i mål 24 sekunder bak Steira og tok sølv, mens Weng tok bronsemedaljen. 

- Jeg blir i bedre og bedre form etter hvert. Det har kanskje blitt litt for mange skirenn i det siste. Jeg skulle kanskje stått over i dag, sier Weng.

Marit Bjørgen og Therese Johaug gikk bare første distanse i NM. De har begge dratt til Seiser Alm i Italia for forberede seg til OL.