Tabbedommer legger seg flat etter kontroversiell scoring

– Det har kommet en del tilbakemeldinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var under torsdagens Mjøsderby mellom Lillehammer og Storhamar at episoden oppsto.

På stillingen 2-2, fem minutter ut i andre periode, klarte hjemmelagets Jeff Lo Vecchio å krangle pucken i mål til enorme protester fra bortelaget.

Se episoden øverst i artikkelen

Reprisene viste at Lillehammer-spilleren slo pucken i mål med hånden og at scoringen aldri skulle vært godkjent. Det ble den likevel, selv om dommer Roy Stian Hansen hadde orkesterplass til situasjonen.

– Se på han (dommeren) da. Det er helt utrolig. Det er bare å ta av seg hatten. Norsk hockey, altså! utbrøt Storhamar-spiller Pål Johnsen etter kampen.

Nå legger den uheldige dommeren seg flat i et intervju med Hamar Arbeiderblad.

– Jeg oppfattet aldri at han skjøv pucken over mållinja med hansken. Jeg sier i TV-opptaket til spillerne at jeg har ekstremt fokus på pucken, og det står jeg ved. En ting var viktig: Er pucken over linja eller ikke? Kanskje jeg fikk tunellsyn. Helt ærlig, sier han til h-a.no.

Dommeren har selv innsett feilen han gjorde og legger seg nå flat. Han innrømmer at dagen derpå har vært tøff.

– Det har kommet fram klart og tydelig at avgjørelsen min var feil. Det er ikke hyggelig å bomme på sånne situasjoner, og ingen god følelse. Jeg sto godt plassert, og det er selvfølgelig altfor dårlig av meg ikke å se det, sier han.

Han forteller at det har kommet en del reaksjoner etter episoden på isen i går.

– Det har kommet en del meldinger på Facebook, sms og epost. Avsenderne er ikke direkte fornøyde med jobben jeg gjorde, men jeg ønsker ikke å kommentere meldingene i detaljer. De har et innhold som setter seg litt i kroppen, og jeg prøver å stenge det ute. Men sånt følger med jobben, avslutter han.