DELT SEIER: Simon Schempp og Lukas Hofer delte dagens seier i Antholz.
DELT SEIER: Simon Schempp og Lukas Hofer delte dagens seier i Antholz.

Schempp og Hofer delte seieren

Henrik L'Abée-Lund ble beste nordmann på sprinten i Anterselva.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

27-åringen reiser ikke med resten av landslaget til Sotsji på grunn av svake resultater denne vinteren, men gjorde en god innsats under fredagens sprint i Anterselva.

Nordmannen skjøt feilfritt på første skyting og hadde et godt utgangspunkt da han kom inn på siste skyting. Han traff på de fire første skuddene, men bommet på det siste. Det kostet han trolig en topplassering.

Forrige uke ble det klart at Lars Berger og Vetle Sjåstad Christiansen reiser til OL som reserver, da ble det altså ingen plass på laget for L'Abée-Lund.

Delt seier
Sprinten ble en uhyre spennende kamp mellom Simon Schempp og hjemmehåpet Lukas Hofer. Schempp gikk inn til førsteplass uten strafferunder, bare 0,3 sekunder foran italieneren, som bommet en gang. Men på resultatlistene etter løpet, sto begge oppført med samme tid, så det endte med delt seier.

Tyske Arnd Peiffer endte på tredjeplass, bare fire sekunder bak.

Skøyt seg bort
OL-håpet og veteranen Ole Einar Bjørndalen hadde ingen god dag på standplass, og bommet tilsammen tre ganger. Han hadde brukbar fart i sporet og endte på 20. plass, ett minutt og ti sekunder bak vinnerne. 

TRE BOM: Bjørndalen gjorde seg bort på standplass og endte på en skuffende 20plass.
TRE BOM: Bjørndalen gjorde seg bort på standplass og endte på en skuffende 20plass.

Bjørndalen var den eneste av de OL-klare nordmennene som deltok i rennet.

Erlend Bjøntegaard endte på 24 plass, 1,17 bak, Alexander Os på en 26plass, 1.19 bak, mens Lars Helge Birkeland endte på en 27. plass, bare tre tideler bak Os.

Lørdag er det klart for jakstart i Anterselva, for både kvinner og menn.