HER GIKK DET GALT: Shaun White slo seg hardt i den amerikanske slopestyle-kvalifiseringen til Sotsji-OL. Foto: Harry How/Getty Images/AFP
HER GIKK DET GALT: Shaun White slo seg hardt i den amerikanske slopestyle-kvalifiseringen til Sotsji-OL. Foto: Harry How/Getty Images/AFP

Til OL tross stygt fall

Shaun White slo seg stygt, men vant likevel den amerikanske kvalifiseringen i slopestyle. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske snowboardstjernen Shaun White (27) fikk det alt annet enn enkelt i den nasjonale slopestyle-kvalifiseringen i Mammoth, California. 

White har ikke fått tilstrekkelig med poeng i øvelsen tidligere i år. Han var derfor avhengig av et godt resultat for å kvalifisere seg, altså klare cuten. 

I første kvalifiseringsrunde falt han stygt etter et hopp og smelte hodet i snøen. Men trøkken satt White ikke mer tilbake enn at han var klar igjen til runde to. 

– Jeg har ikke slått meg så hardt på lenge, sier White til xgames.com

– Jeg kom meg ned, fikk i meg litt mat og medisiner, kom meg opp igjen og ga det jeg hadde, fortsetter 27-åringen. 

Og det holdt. For i det andre forsøket kom han seg helskinnet gjennom løypen i Mammoth og fikk en score på 95.2. Ingen andre klarte å tukte snowboardstjernen som dermed blir å finne slopestyleløypen i Sotsji.

I Russland skal han konkurrerer mot blant anent Ståle Sandbech, Andreas Horgmo og canadieren Mark McMorris 

Fredag skal White prøve å kvalifisere seg til halfpipe-konkurransen i Russland. Det er en øvelse White har god erfaring fra. Amerikaneren vant konkurransen under OL i Torino i 2006 og forsvarte gullet i Vancouver fire år senere.