UTLÅNT: Manchester Uniteds Anderson er klar for Fiorentina på en låneavtale.
UTLÅNT: Manchester Uniteds Anderson er klar for Fiorentina på en låneavtale.

Anderson lånes ut til Fiorentina

Den brasilianske midtbanespilleren har fått minimalt med spilletid under David Moyes. Nå skal han prøve lykken i italiensk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anderson kom til United fra Porto i 2007 for cirka 17 millioner britiske pund, og var sett på som et enormt talent.

Broren til Sir Alex Ferguson, Martin Ferguson, som er speider for Manchester-klubben, hadde ringt Ferguson etter han hadde sett Anderson.

– Han er bedre enn Rooney, hadde han uttalt etter han hadde sett spilleren imponere for Porto.

Nå er han klar for italiensk fotball og Fiorentina, der han skal være på lån ut sesongen. Fiorentina ligger på fjerdeplass i Serie A, og har 15 poeng opp til Juventus, som leder serien.

Det bekrefter David Moyes på fredagens pressekonferanse.

–  Vi har ikke fått brukt ham så mye som han hadde håpet, eller så mye som vi hadde håpet, så vi føler at dette er en god mulighet for ham. Han drar til en god klubb og en god liga, sier Moyes.

United-spilleren fikk aldri ut det potensiale Martin Ferguson så i ham, men han har vært med på å hente hjem en rekke trofeer til Old Trafford. Anderson har fire Premier League-trofeer, har vunnet Ligacupen to ganger og Champions League én gang.

Les alt om Premier League her!

Lite spilletid
Etter det har det gått nedover for 25-åringen med det utvilsomme talentet. Rykter om dårlig holdning, at han var for dårlig trent, sammen med en dårlig skadehistorikk, har gjort at han aldri ble den spilleren han og United håpet på.

Etter Sir Alex Ferguson ga seg var det mulighet for en ny vår for brasilianeren under ny mananger, men etter halvspilt sesong har Anderson bare spilt fire kamper i Premier League.

Anderson står bokført med 96 kamper for Manchester United siden han kom til klubben i 2007, og har notert seg for fem scoringer.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk