Mener sunn mat er et av de viktigste våpnene mot depresjon

En omfattende studie viser klar sammenheng mellom maten vi spiser og psykiske lidelser. 

SAMMENHENG: En ny forskningsstudie viser en tydelig sammenheng mellom hva vi spiser, og risikoen for å bli deprimert. Psykolog Sigurd Stubsjøen mener mange ikke er bevisste nok på hva maten gjør med vår psykiske helse.  Foto: Scanpix / Privat
SAMMENHENG: En ny forskningsstudie viser en tydelig sammenheng mellom hva vi spiser, og risikoen for å bli deprimert. Psykolog Sigurd Stubsjøen mener mange ikke er bevisste nok på hva maten gjør med vår psykiske helse.  Foto: Scanpix / Privat

Forskere ved anerkjente Harvard School of Public Health har ved en ny studie påvist tydelig sammenheng mellom hva vi spiser og vår psykiske helse. Høy risiko Resultatet er klokkeklart - kvinner som spiser mat med høyt sukkerinnhold, mye hvitt mel, rødt kjøtt og smør har mellom 29 og 41 prosent større sjanse for å rammes av depresjon. - Denne studie

Mer innhold fra TV 2