Even Northug var bare 4,5 sekunder fra å avansere fra prologen i senior-NM.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Even Northug var bare 4,5 sekunder fra å avansere fra prologen i senior-NM. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Even Northug (18) kjemper om VM-plass: - Petter ba meg om å klikke

Fikk råd fra storebror før den avgjørende NM-prologen.

LILLEHAMMER (TV 2): Even Northug (18) er yngstemann i brødreflokken Northug. For tiden kjemper han for å komme med i den norske troppen som reiser til junior-VM i Val di Fiemme. Mesterskapet varer fra 27. januar til 3. mars.

Det er først og fremst i sprint at yngste blad Northug har mulighet til å bli tatt ut. I dag gikk han NM-prologen for seniorer for å vise seg frem for landslagsledelsen.

Han endte på 55. plass bare 20 sekunder bak prologvinner Andrew Musgrave. Det var Northug fornøyd med.

- Det var en hard prolog med snøvær. Det ble en teknisk sprint. Jeg måtte prøve å ha noe å gå med på slutten, men jeg følte at jeg gikk en grei prolog. Dessverre holdt det ikke. Jeg kunne ikke gjort så mye annerledes, sier Northug.

Landslagstrener Brit Baldishol har allerede tatt ut Petter Reistad og Even Sæteren til VM-sprinten. To plasser står ledig, og Northug er i aller høyeste grad med og kjemper om VM-billett. Mandag tas den endelige troppen ut.

- Jeg må se hvordan de andre har gått, men jeg følte det var en grei søknad. Jeg var bare 20 plasser unna å gå videre, sier Northug.

Før dagens NM-debut på seniornivå rådførte han seg med sine to eldre brødre. Både Tomas Northug og Petter Northug har vunnet sprint i junior-VM. Han har med andre ord mye å leve opp til.

- Jeg fikk noen råd av Tomas før start. Petter sa bare til meg at jeg skulle klikke. Petter har erfaring og mye bra å komme med - både teknisk og taktisk, forteller minstemann Northug.

Pappa John Northug forteller at storebrødrene til tider er vel ambisiøse på vegne av Even.

- De er stolte av Even som bror. De unner hverandre suksess. Det er nesten sånn at de hauser opp Even litt for mye, men Even beholdt roen, smiler Northug senior.