– Vi drar ikke til City bare for å fullføre kampen

Offensiv Ole Gunnar Solskjær tror på poeng mot Manchester City.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cardiff/Bergen (TV 2): Ole Gunnar Solskjær adresserte fredag pressen før den knalltøffe bortekampen mot Manchester City. Turen til Etihad, et stadion City ikke har tapt på i Premier League denne sesongen, blir uten tvil tøff for kristiansunderens mannskap. 

– Vi har sett frem til denne kampen. Det er en sjanse til å teste oss mot de beste. Vi må selvfølgelig være heldig og ha flaks. Vi er nødt til å spille en topp, topp kamp, mens de må være under pari, sier Solskjær til TV 2.

– Vi drar ikke opp dit bare for å fullføre kampen. Vi slo dem hjemme, og vi må selvsagt ha flaks og ballen må sprette vår vei, men større overraskelser har skjedd i fotball. Vi drar dit med et mål om å få noe ut av kampen.

– Nordmennene er aktuelle
Han bekrefter også at de norske spillerne Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem kan komme til å entre gressteppet i Manchester.

– Begge er aktuelle til å være med i troppen. Vi får se hvem vi velger etter trening, sier Solskjær til TV 2.

Cardiff-manageren innrømmet at tapet for West Ham i forrige serierunde svei, men at det var noe positivt å ta med seg.

– Prestasjonen, spesielt i andre omgang, vil gi guttene selvtillit. Men det blir en annerledes kamp nå. Vi har trent mer enn Manchester City på å forsvare oss mot lag. Så vi vil nok se et Cardiff-lag som er i en situasjon de er vant til å være. Det er ikke noe nytt, sier Solskjær.

Sikter mot topp-ti i Premier League
Kampplanen til Solskjær må fungere optimalt for at det skal bli poengfangst for Cardiff. Han sier at dødballer blir et viktig våpen mot City.

Forrige møte med City endte med seier for Cardiff. Solskjær setter seg hårete mål for fortsettelsen i Cardiff.

– Eieren (Vincent Tan) er en vinner. Han er villig til å få klubben opp mot topp ti-posisjonene. Det er en sjanse for oss. Vi vil bli en topp-ti-klubb. Da må vi dra slike steder og få med oss noe, sier Solskjær.

– Det er ikke noe «worst case scenario». Vi vil spille mot de beste spillerne. Vi setter våre egne standarder, og det er mot de beste du får se hvor du er.

Gleder seg
Solskjær dro frem erfaringene som spiller da han snakket om oppgaven som venter mot City.

– Da jeg var spiller og skulle spille mot Cannavaro og Maldini og den gjengen der, så vi frem til det. Vi ville se hvordan vi stod mot de beste spillerne, sier Solskjær.

– Dette vi er i Premier League for
Cardiff-spiller Peter Whittingham møtte også pressen fredag. Han brukte muligheten til å skryte av Solskjærs nysigneringer.

Peter Whittinghamp på fredagens pressekonferanse i Cardiff. Foto: TV 2
Peter Whittinghamp på fredagens pressekonferanse i Cardiff. Foto: TV 2

– De har virket skarpe på trening, sier Whittingham.

Midtbanespilleren gleder seg til styrkeprøven mot City.

– Manageren har jobbet med kampplanen hele uken. Det kommer til å bli tøft, det vet vi. Det er kamper som dette du er i Premier League for. Vi ser stort frem til denne kampen, sier Whittingham.

Vil vinne cupen
Etter kampen mot City, venter FA-cup mot Bolton for Solskjær og co. Der håper Cardiff-manageren at laget kan gå hele veien.

– Det er en sjanse til fremdrift og å bruke mine ideer. Det er en sjanse for spillerne til å vise hva de kan gjøre. Vi drar til Bolton (tre dager før Mancheste United-kampen i ligaen) for å gå videre. Vi har ikke Mesterliga, vi har ikke midtukekamper som «forstyrrer» konsentrasjonen. Jeg vil gå hele veien så klart, sier Solskjær.

Vi fulgte pressekonferanse med Solskjær direkte. Se under:

 
KAN FÅ CARDIFF-DEBUTEN: Mats Møller Dæhli er aktuell for troppen som møter Manchester City lørdag.
Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB scanpix
KAN FÅ CARDIFF-DEBUTEN: Mats Møller Dæhli er aktuell for troppen som møter Manchester City lørdag. Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB scanpix