TILBAKE TIL START: John Northug (t.v.) får ikke lenger benyttet seg av NASA-teknologi når han smører skiene til sønnen. Foto: Ned Alley / Scanpix
TILBAKE TIL START: John Northug (t.v.) får ikke lenger benyttet seg av NASA-teknologi når han smører skiene til sønnen. Foto: Ned Alley / Scanpix

Nå har pappa Northug ødelagt NASA-utstyret i smøreboden

Petter Northug slet med skiene på gårsdagens 15-kilometer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LILLEHAMMER (TV 2): Petter Northug hadde 71 menn foran seg på resultatlisten på gårsdagens 15 km klassisk på Lillehammer. Han lå lenge an til en hederlig plassering, men på den siste runden ble torsdagsturen til en søndagstur for skikongen.

Northug viste svakhetstegn allerede på den første runden. Han lå lenge bak Eldar Rønning, selv om Skogn-løperen hadde en alt annet enn vellykket dag i sporet.

Northug hadde ikke dagen i sporet, men først og fremst hadde han ikke gode nok ski til å kjempe med de beste. Northug har hatt problemer med skiparken sin hele sesongen til tross for at John Northug har tatt i bruk NASA-teknologi for å hjelpe sønnen.

Det var i den første episoden av Sirkus Northug at John fortalte om de teknologiske nyvinningene.

- Jeg syns dette er spennende. Nå har vi fått oss skikkelig NASA-teknologi inn i smørebuen. Nå er vi i stand til å gjøre så gode analyser av ski at vi vet hva vi snakker om. Vi analyserer skiene i detalj, noe som gjør at vi kan bestille kopier av ski fra produsentene, fortalte Northug senior i programmet.

Northug-trener Eirik Myhr Nossum forteller at tiden med NASA-teknologi i smøreboden nå er en saga blott.

- John har klart å ødelegge hele driten. Det var det jeg sa hele tiden. En bonde fra Mosvika kan ikke bruke det uansett, humrer Nossum.

Og nettopp skiene var en viktig grunn til at det gikk skeis for Northug på torsdagens åpningsdistanse.

- Han var ikke hundre prosent fornøyd med skiene sine. Da må vi naturligvis nøste litt opp i det, forteller Northugs trener.

Under Tour de Ski uttrykte landslagssjef Vidar Løfshus bekymring over manglende kontroll med Northugs skipark. Myhr Nossum bekrefter at de fortsatt har noen hull som må tettes.

- Vi jobber hele tiden med å forbedre skiparken. Da må man av og til ta noen sjanser for å prøve noe nytt. Vi er tilfredse med jobben som gjøres, men vi har noen hull. Parken er ikke like komplett som tidligere, men teamet rundt jobber hver dag for at skiene er så komplette som mulig på de førene de trenger å være komplette på, sier Nossum.

Han tror Northug vil være med å kjempe om de øverste plasseringene i skiathlon på lørdag. Fysisk sett er det ingenting som er feil med mosbyggen.

- Jeg er ikke veldig bekymret. Vi hadde en hardøkt på mølla som gikk veldig, veldig bra. Han har trent fem-seks timer i døgnet den siste tiden, sier Nossum.

PS! I dag er det sprint for herrer og damer på Lillehammer. Eirik Brandsdal er syk og stiller ikke til start.