– Skal kjøre på og gi jernet

I dag skal Anne Line (20) vise at hun er en OL-plass verdig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med 46,63 poeng og 18. plass i kortløpet i kunstløp-EM, sikret Anne Line Gjersem seg plass i finalen.

Med friløpet fredag skal hun overbevise Olympiatoppen om at hun fortjener en plass i OL - i så fall som første norske OL-deltaker i kunstløp på 50 år.

 Stort press
Et europamesterskap er alltid viktig, men dette er ekstra spesielt for 20-åringen. I oktober pådro Gjersem seg en skade, og har derfor ikke hatt mulighet til å konkurrere før i Budapest. Dette er siste sjanse til å vise seg frem.

 – Jeg måtte være tålmodig og det var klart at det var veldig frustrerende å være skadet. Konkurransene gir en flere muligheter til å vise hva man er god for, og det fikk ikke jeg. Derfor var det veldig viktig for meg at jeg gikk et bra kortprogram på onsdag, og det blir også veldig viktig for meg å gå et bra friløp på fredag, sier Gjersem.

 20-åringen kjente på nervene etter ikke å ha konkurrert på nesten tre måneder.

– Jeg var veldig nervøs før kortprogrammet, men jeg klarte å fokusere på de tingene jeg skulle, så jeg er veldig fornøyd med at jeg har kommet så godt i gang.

 – Hvordan er nervene før finalen da?

– Det er mindre nerver nå. Det er alltid litt bedre når man har fått kjørt, men nå har jeg kommet videre og det er bare å gi jernet.

  Visualiserer suksess
Gjersem er fullt klar over hvor avgjørende fredagens prestasjon kan bli for et eventuelt OL-uttak.

 – Jeg vet jo at det er viktig å prestere, men det største presset kommer fra meg selv. Jeg vil helst bevise for meg selv at jeg klarer å gjøre mitt aller beste, for jeg vil jo utvikle meg som utøver. Jeg har trent veldig mye og lagt ned all energi i at jeg skal bli så bra som mulig. 

 Gjersem ble historisk høsten 2013 da hun som første nordmann på 50 år klarte kvalifiseringskravet. Mandag kommer Olympiatoppen med sitt siste OL-uttak. 

 – Det har gjort at jeg må holde fokus og ikke tenke for mye på det, for det viktigste er å gjøre det jeg skal gjøre. Da flyr ikke tankene rundt, og jeg mister ikke fokus under konkurransen eller på trening. Det er motivasjon for meg å vite at muligheten finnes, jeg må bare jobbe hardt, sier den målrettede 20-åringen.

 – Jeg har bare fokusert på treningene og jobbet mot dette som om jeg skal til OL. Jeg vil være forberedt hvis jeg blir tatt ut.

– Så du visualiserer at du blir tatt ut?

– Hehe, ja. Jeg ser for meg ishallen med tusenvis av folk som ser på meg, og jeg har sett bilder av byen der nede. Så jeg håper drømmen blir virkelig, sier Gjersem. 

 – Hvordan ville det vært å få den telefonen på mandag da?

 – Det ville vært helt fantastisk. Jeg tror ikke engang jeg kan beskrive følelsen, men jeg håper jeg får en positiv samtale. Det ville betydd alt, det er jo en drøm jeg har hatt siden jeg startet med skøyter.