Spanjolene bommet og bommet - så bestemte de seg for å vinne

Spania brente sine tre første straffekast, og slet med å få ballen forbi Gústavsson i det islandske målet. Men til slutt trakk de regjerende verdensmestrene det lengste strået - igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spania - Island 33-28

Det ble en målrik start på kveldens første kamp i Gigantum. Etter drøye fire minutter stod det 5-3 til Spania.

Med høyreback Jorge Maqueda i spissen, var det de regjerende verdensmestrene som åpnet best, men islendingene virket tente og beit seg fast.

Da det nærmet seg elleve spilte minutter reddet Björgvin Páll Gústavsson sitt andre straffekast, på stillingen 7-6 til spanjolene.

Se Ungarn - Norge kl. 20.15 på TV 2 og tv2sumo.no!

Fem målløse minutter seinere kontret Robert Gunnarson inn 7-7, noe som førte til spansk timeout. Like etter peptalken svidde Victor Tomás Spanias tredje straffekast.

Se de tre første straffebommene til Spania i videovinduet øverst!

Scoret på direkte frikast
Mot slutten av åpningsomgangen knallet Aron Pálmarsson Island i ledelsen for første gang i kampen til 13-12. Deretter puttet Ásgeir Örn Hallgrímsson og Rúnar Kárason hvert sitt, og plutselig var Island foran med tre.

En sterk spansk sluttspurt sørget uansett for at lagene var like langt da pausesignalet gikk i Gigantum. Men de var likevel ikke helt ferdige med 1. omgang selv om kampuret viste 30 minutt. Joan Cañellas stilte seg opp for å ta direkte frikast, og fikk lurt ballen forbi den islandske muren og i mål bak en rystet Gustavsson.

Se det direkte frikastet i videovinduet under!

Det måtte hele fem forsøk til før noen greide å score fra sjumeteren. Gudjon Valur Sigurdsson dunket ballen opp i nettaket bak Sierra i det spanske målet.

Spania tar med seg fire poeng videre
I det 38. minuttet gjorde samme man det like enkelt, og satte straffen sikkert i mål til islandsk 20-19-ledelse.

Med 14 minutter igjen, etter en svak islandsk periode, satte Tomás inn 25-22 til Spania.

25-22 ble til 27-25, og når linjespiller Juan Andreu prikket inn 28-25 sju minutter før slutt, så det stygt ut for islendingene.

Til slutt endte det 33-28, og dermed tar spanjolene som ventet med seg fire poeng inn i mellomrunden.