OL-TRØBBEL: Anna Haag sliter med å finne formen.
OL-TRØBBEL: Anna Haag sliter med å finne formen.

– Nå driter jeg i dette

Anna Haag sliter med å finne formen før OL.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Knappe fire uker før OL sliter den svenske skistjerna Anna Haag med å finne formen.  Etter å ha blitt nummer åtte på dagens 15 kilometer skiathlon i det nasjonale mesterskapet i Sverige valgte Haag å droppe resten av arrangementet.

SLITER: Anna Haag her sammen med Justyna Kowalczyc og Marit Bjørgen. Photo: Nisse Schmidt / SCANPIX Kod: 75401
SLITER: Anna Haag her sammen med Justyna Kowalczyc og Marit Bjørgen. Photo: Nisse Schmidt / SCANPIX Kod: 75401

Bryter SM
På sin egen blogg forteller hun om sykdomsplager den siste tiden, og at hun derfor ikke har fått trent som hun ønsket i forkant av helgens SM. Det kan fort påvirke formen inn mot det som skal skje i Russland om en liten måned.

– Jeg har kanskje ikke vært helt ærlig med dere. Etter Touren ble jeg syk med feber. Sakte men sikkert ble jeg tett i bihullene, og jeg går fortsatt og snyter meg, skriver hun.

Haag forteller at det var vanskelig å ta avgjørelsen om hun i det hele tatt skulle starte. Tidlig i løpet oppdaget hun at ting ikke var som det skulle, og i mål var hun hele to og et halvt minutt bak Charlotte Kalla.

– Det er så trist å føle seg som dette. Jeg har aldri før sett så frem til å komme i mål som jeg gjorde i dag. Flere ganger var jeg nær å stoppe opp og drite i hele greien. Men det er ikke helt min greie. Men det som er mest kjedelig er at dette skjer på SM. Bare fire uker før OL, skriver hun. 

– Vi er bare mennesker
Etter løpet var hun ikke i tvil om å droppe resten av arrangementet.

– Nå driter jeg i dette og forsøker å være litt klok i steden for. Jeg var helt klart ikke klar for å konkurrere i dag. Nå drar jeg hjem, lader om, og glemmer dette, skriver hun.

Hun avslutter bloggen med å sende en hilsen til fansen.

– Døm oss ikke så hardt. Vi er bare mennesker. Og om dere er skuffet, så tipp hva jeg er. Tenk på det, skriver hun.

Har to soverom hjemme
Haag er sammen med den svenske langrennsløperen Emil Jönsson som tidligere har fortalt om hvordan de to har to soverom hjemme for å unngå sykdomsproblemer.

– Vi unngår hverandre. Nei da, men vi har to soverom i tilfelle en av oss blir syk. Da flytter den andre ut. Vi har lagt det opp slik at det skal gå bra, fortalte Jönsson i et intervju tidligere i vinter.

Anna Haag tok to sølvmedaljer under OL i Vancouver i 2010. Under VM i Oslo ett år seinere var hun med på Sveriges lag som tok sølv bak Norge på stafetten.