VET HVOR MÅLET STÅR: Sergio Agüero og Fernandinho jubler etter en scoring i kampen mot Arsenal. De lyseblå fra Manchester har scoret på løpende bånd denne sesongen. Nå kan Chelseas scoringsrekord falle. (AP Photo/Jon Super)
VET HVOR MÅLET STÅR: Sergio Agüero og Fernandinho jubler etter en scoring i kampen mot Arsenal. De lyseblå fra Manchester har scoret på løpende bånd denne sesongen. Nå kan Chelseas scoringsrekord falle. (AP Photo/Jon Super)

Tror City kan klare Chelseas vanvittige scoringsrekord

Petter Myhre gir Manuel Pellegrini mye av æren for Manchester Citys solide fremskritt.

Ole Gunnar Solskjærs første møte med Premier League som manager endte med tap i bunnkampen mot West Ham. Nå står «Sunny» og Cardiff overfor sesongens kanskje tøffeste test - Manchester City på Etihad.

– Det er selvfølgelig alltid mulig å vinne enkeltkamper når en spiller i samme liga, men det er ingen tvil om at de møter den aller tøffeste motstanderen. Manchester City på hjemmebane har vært«outstanding» denne sesongen. Noen tøffere oppgave får du ikke, sier TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

Kan ta scoringsrekord
Det er nok kanskje for mye å forlange at Cardiff skal klare å raske med seg poeng fra Citys egen lekegrind. De lyseblå har vunnet samtlige hjemmekamper denne sesongen og virkelig vist mestertakter.

Etter 21 serierunder har City scoret imponerende 59 mål - det er kun sju færre enn de gjorde på hele fjorårssesongen.

MÅ FÅ DET BESTE UT AV CARDIFF: Ole Gunnar Solskjærs mannskap håper nok på å bli det første laget som tar poeng på Etihad denne sesongen. AFP PHOTO/IAN MACNICOL
MÅ FÅ DET BESTE UT AV CARDIFF: Ole Gunnar Solskjærs mannskap håper nok på å bli det første laget som tar poeng på Etihad denne sesongen. AFP PHOTO/IAN MACNICOL

Fortsetter Citys angrepsvåpen å levere varene er muligheten stor for at Chelseas scoringsrekord fra 2009/2010-sesongen står for fall. Da scoret Carlo Ancelottis Chelsea-mannskap 103 ganger på veien mot ligatittelen.

I november uttalte Citys Yaya Touré at han tror det er mulig å ta Chelseas scoringsrekord. Han pekte på spissene Álvaro Negredo og Sergio Agüero som to suksessfaktorer. 

– Selvfølgelig er det mulig sett i lys av det City har vist så langt. Jeg tror noe av grunnen til at de har vært så gode er måten Manuel Pellegrini har strukturert laget offensivt. Det var litt mer overlatt til tilfeldigheter og individuelle prestasjoner under Mancini, sier Myhre.

Pellegrini får skryt
Han mener at City har løftet seg flere hakk etter å ha underprestert i fjorårssesongen. Myhre er klar på at City har det beste toppnivået i Premier League og peker samtidig på at spillermaterialet er bedre i skrivende stund.

– De har fått inn Negredo som er en solid forsterkning. De har også fått flere strenger å spille på offensivt. De har fått inn en annen spillertype i Jesús Navas. I fjor hadde de Silva og Nasri som innoverkanter, men ingen på benken til å snu kampbildet. Det har de fått i Navas, sier Myhre.

– Jeg synes også at de har fått balanse i laget etter at Fernandinho kom inn. Han er den defensive midtbanespilleren City har manglet til å dekke rommene de offensive spillerne etterlater seg. 

– Cardiff er avhengige av flaks
Det er liten tvil om at City-mannskapet til Pellegrini strutter av selvtillit for tiden. Da er det tøft å møte det lyseblå maskineriet på Etihad, sier Myhre.

– Når du først ligger under mot City på Etihad, får du lett negative tanker. Snøballen begynner å rulle…

Skal Solskjærs mannskap klare å nedsable City, må alt fungere.

– I tillegg til en prikkfri kamp, er Cardiff avhengige av flaks eller at City slipper seg ned flere hakk fra toppnivået for å vinne, sier Myhre. 

– Dersom en ser enkelt på det, har du to alternativer. Du kan gå i strupen på City og stresse de slik at de ikke får til det oppbyggende spillet. Så må en få en scoring og håpe de blir stresset av det. Eller så kan en parkere bussen fra start og håpe på scoring etter dødball eller en kontring.

Men Myhre har ikke tro på at City avgir sine første Premier League-poeng på Etihad lørdag.

– Jeg tror selvfølgelig at City vinner. Det vil være rart å tro noe annet. Det er alltid en mulighet for at Cardiff kan vinne, det har vi mange eksempler på. At en undervurderer motstanderen og taper. Men City er store favoritter i denne kampen, sier Myhre.