OPTIMISTER: Både Robert Hedin og Kristian Kjelling er optimister før møtet med Ungarn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OPTIMISTER: Både Robert Hedin og Kristian Kjelling er optimister før møtet med Ungarn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Vi vinner med fem

Håndballgutta må vinne mot Ungarn for å gå videre til mellomspillet. Landslagssjef Robert Hedin er optimist.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Ungarn - Norge torsdag kl. 20.15 på TV 2 og tv2sumo.no!

Aalborg (TV 2): – Jeg tror vi vinner med fem, sier landslagssjef Robert Hedin med et smil på spørsmål om hvordan det går mot Ungarn.

Hedin er ikke i tvil om hva som må til dersom nettopp det skal bli mer enn bare en ønskedrøm.

– Vi må få orden på forsvarsspillet. Vi må prøve å få forsvaret på det nivået det var i andre omgang mot Spania, og at Ole fortsetter å storspille. Der ligger nøkkelen. Men vi må også løse forsvarsspillet deres, forklarer han.

Les alt om håndball her!

Kristian Kjelling tror også Norge må forbedre angrepsspillet dersom det skal bli mellomrunde i Herning.

– Tidligere har vi slitt litt med å få mål mot Ungarn. Sist da vi møtte dem i VM-kvalifiseringen sto de ganske flatt. Gangen før det i mesterskapet i Sverige kom de lenger frem på oss i andreomgangen. Utfordringen tror jeg blir angrepsspillet, men det forutsetter at forsvaret står som det sto mot Spania og at vi får med oss Ole. Det er jeg ganske trygg på at vi har kontroll på, sier Bjerringbro-Silkeborg-spilleren.

Les også: Bjørnsen ut av EM-troppen

Må stole på veteranene
Før EM ble det satt fokus på alle de unge og uerfarne spillerne Norge kommer med. Men i de to første kampene er det først og fremst de eldre som har dratt lasset.

Mot Island var Kjelling den store spilleren, mens mot Spania var det Ole Erevik og Bjarte Myrhol som sto frem. Mot Ungarn håper Hedin å ha alle sine veteraner i storslag.

– Jeg satser på at alle er på gang mot Ungarn, gliser landslagssjefen.

Kjelling er ikke så opptatt av hvem som er på banen. 

– Vi backer den som står der. Om han er 21 eller 31 ser ikke vi så mye på. Men profilene må stå frem. Det vil si de det satses på. De som Robert velger å satse på må lykkes ellers kommer vi ingen vei. Mange av de erfarne var litt uheldig i den første kampen. Mot Spania så vi at de var 100 prosent tilbake. De må stå frem. Men vi er ikke så mange gamle gutter lenger, så vi er nødt, sier veteranen.

Men han innrømmer at det er viktig å ha med noen som har vært ute i krigen før.

– Det er det. Men en gang er den første for alle. Det får de oppleve i morgen. Det er ikke noen grunn til at de skal kollapse fordi det er kniven mot strupen. Det presset tror jeg de vil vokse med, tror han.

For det er nettopp krig det blir.

– Det er kult. Alt avhenger av en kamp. To ganger 30 med krig. Det har vi pleid å ha mot Ungarn. Det er ingen vits i å vente noe annet enn det, sier Kjelling.

Ungarn uten stjernen
Men landslagsveteranen mener Norge har gode sjanser for å slå Ungarn. Spesielt nå som stjernen Laszlo Nagy er ute med skade.

– De er et lag vi kan måle oss med. Vi er litt i samme situasjon. Bortsett fra når de har med Laszlo så har de en ener som ikke vi har, men som ikke de har heller nå. Vi har gode muligheter, sier Kjelling.

Les alt om håndball her!

– Hvor svekket er Ungarn uten Nagy?

– De er veldig svekket. Men de spilte også mange, mange år uten ham. Så de fikk bare lov til å smake på hvordan det var å ha ham med før han ble skadet. Men med ham så har de den x-faktoren som vi ikke har, mener han.

Hedin tror også Ungarn kommer til å merke at Nagy er borte. Men ble skremt av det erstatteren Gabor Ancsis presterte mot Island.

– Nagy er en av de beste spillere i verden. Men jeg ser de har funnet en bra erstatter. Han hadde julaften mot Island. Han hadde et ufattelig skudd, og skjøt langt utenfra. Der har vi noe å jobbe med, sier Hedin.

Men til mellomspill skal Norge.

– Det skal vi. Vi trenger de kampene, sier landslagssjefen.

– Vinn eller forsvinn
Magnus Gullerud spilte en god kamp i forsvaret mot Spania på tirsdag. Nå er han klar til å gi alt mot Ungarn.

– Det er vinn eller forsvinn, sier strekspilleren til TV 2.

– De har veldig mange skyttere, og er store og sterke. Så vi må opp på samme nivået som mot Spania, legger han til.

– Skal kjempe som løver
– Hva gjør dere i timene før kamp?

– Vi forbereder oss først og fremst mentalt og ser gode videoklipp, sier Gullerud.

– Hvordan kommer vi til å se at dere på død og liv vil videre til mellomspillet?

– Alle er med, på banen og på benken. I dag skal vi kjempe som løver, lover 21-åringen.

Se intervjuet med Gullerud i videovinduet under!

Les også: Slik ser du håndball-EM på TV 2s kanaler
Se Ungarn - Norge torsdag kl. 20.15 på TV 2 og tv2sumo.no!

Kveldens andre kamper i EM:
Spania - Island kl. 18.00 på TV 2 Sports Premium og tv2sumo.no
Makedonia - Østerrike kl. 18.15 på tv2sumo.no
Danmark - Tsjekkia kl. 20.30 på TV Sport Premium og tv2sumo.no