Alexander Rybak har grått to ganger på ti år

Han tror ikke på grineøyeblikk under «Hver gang vi møtes».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble det kjent at Alexander Rybak (27) er én av sju artister som skal delta i høstens «Hver gang vi møtes» på TV 2. 

Etter avlysninger av konserter, raseriutbrudd på scenen og depresjonsrykter har Rybak fått gjennomgå av mediene. Årene etter den store seieren i Melodi Grand Prix har gjort noe med 27-åringen. 

– Jeg har opplevd veldig mye de siste årene og blitt sterk mentalt, sier han til tv2.no. 

Siden MGP-seieren med «Fairytale» den gang har Rybak gitt ut fire album. Han har blitt kåret til «Årets Spellemann» og holdt konserter over hele verden. I 2011 deltok artisten i svenske «Let's dance». 

Grått to ganger på ti år 

«Hver gang vi møtes» er kjent som et program med mye grining, men Rybak tviler på at tv-seerne får se han tørke tårer i beste sendetid. 

– De siste ti årene har jeg kun grått to ganger, forteller Rybak. 

Den ene gangen var da han så musikalen «Singing in the rain». Den andre gangen var i Disneyworld i Florida for noen uker siden. Begge gangene var det gledestårer. 

– Det skal mye til for at jeg gråter. Det må fyrverkeri til. Da blir jeg rørt! Jeg liker øyeblikkene som er jordnær og spektakulær samtidig. 

– Tror du vi får et sånnt øyeblikk i «Hver gang vi møtes»? 

– Jeg er helt sikker på at alle de andre kan levere ordentlig gode tv-øyeblikk. Men om jeg kommer til å gråte? Jo, om man får til et ordentlig Disney-øyeblikk... 

MGP-VINNER: Alexander Rybak vant finalen i Eurovision Song Contest i 2009 med låten «Fairytale».  Foto: Scanpix
MGP-VINNER: Alexander Rybak vant finalen i Eurovision Song Contest i 2009 med låten «Fairytale».  Foto: Scanpix

Redd for å svette 

De som skal prøve å skape Rybaks Disney-øyeblikk i årets «Hver gang vi møtes» er Simone Eriksrud, Sigvart Dagsland, Anneli Drecker, Lars Lillo-Stenberg, Samsaya og Øivind «Elg» Elgenes. 

Rybak holder en knapp på Lillo. 

– Jeg er superfan av deLillos og prøver å etterstrebe enkelheten i deres låter. Plutselig skal jeg spise middag ved samme bord som han. Jeg er redd for at jeg kommer til å sitte der og svette foran han. 

Lyst til å kopiere 

I «Hver gang vi møtes» middagsselskap er det mange artister med sterke låter. Rybak tror den største utfordringen blir å gjøre låtene til sine egne. 

– Man blir preget av originalen og får lyst til å kopiere låten, men jeg vil jo bidre med mine egne versjoner. Jeg er fagmann, og dette er jobben jeg gleder meg mest til, sier Rybak. 

I tillegg til at artistene skal dele låter med hverandre i programmet, skal de også dele historier. 

– Hva kommer tv-seerne til å lære om deg som de ikke visste fra før? 

– Jeg har ting jeg står for og som jeg vil dele med publikum, så er det opp til hver enkelt om de vil lære av det eller se på det som ren underholdning. 

DANSELØVE: I 2011 deltok Alexander Rybak i svenske «Let's dance» sammen med dansepartner Malin Johansson. Foto: Scanpix
DANSELØVE: I 2011 deltok Alexander Rybak i svenske «Let's dance» sammen med dansepartner Malin Johansson. Foto: Scanpix