OVERRASKET: Simen Østensen overrasket Martin Johnsrud Sundby og tok NM-gullet fra han. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OVERRASKET: Simen Østensen overrasket Martin Johnsrud Sundby og tok NM-gullet fra han. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Østensen vant 15-kilometeren

Simen Østensen tok skalpen av Tour de Ski-vinneren og gikk inn til karrierens andre NM-gull.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillehammer/Bergen (TV 2): Simen Østensen satte Tour de Ski-vinneren Martin Johnsrud Sundby på plass og tok NM-gull på 15 kilometer klassisk i dag.

Sundby ledet hele veien og var favoritt til å følge opp seieren i Tour de Ski med NM-gull. 

29-åringen var veldig solid og tok ledelsen fra start. Den fortsatte å øke gjennom hele løpet, og ved passering på 6,3 kilometer hadde han 15 sekunder ned til Pål Golberg, som ledet på det tidspunktet.

Men Golberg og de andre favorittene falt unna en etter en. Simen Østensen derimot, tok opp kampen med Sundby. Etter 6,3 kilometer var han bare 7,5 sekunder bak, og med 2,5 kilometer igjen var forskjellen kun på litt over fire sekunder.

Da var det duket for en uhyre spennende avslutning. Østensen satte inn en sterk sluttspurt, og kom i mål 3,7 sekunder foran Sundby.

- Det er ikke opp til meg å gjøre. Jeg hadde selvfølgelig synes det hadde vært morsomt å komme til OL, men det er fryktelig mange norske løpere som har gått fort i verdenscupen, sier Østensen.

Simen Andreas Sveen ble nummer tre. Han gikk i mål 41,2 sekunder bak Fossum-løperen.

Petter Northug skuffet voldsomt og ble nummer 72, over fire og et halvt minutt bak Østensen.

- Jeg har fortsatt tillit til treneren min. Han skal slippe å ta skylden for dette resultatet, sier Northug til TV 2.

På den siste runden ble torsdagsturen til søndagstur for Northug.

- Det gikk litt trådt. Da handlet det mest om ikke å ødelegge seg. Nå må jeg prøve å gjøre ting riktig fremover. Jeg tror formen er bra selv om det ikke så slik ut i dag, sier Northug.