Omfattende pedofili-nettverk avslørt

Bestilte overgrep på Filippinene, og så det direkte via internett. 

Avsløringen av et pedofili-nettverk er ledet av britiske etterforskere.

National Crime Agency (NCA) har avslørt at nettverket bestilte overgrep mot barn på Filippinene, som de deretter har sett via web-kamera, skriver NCA i en pressemelding.

 

Mistenkte i Norge, Sverige, Danmark

BBC har meldt at flere av de mistenkte i saken skal komme fra Norge. Dette tilbakeviser Kripos.

– Vi har ikke mottatt noen saker på nordmenn i denne aksjonen, sier pressekontakt i Kripos Ida Dahl Nilssen til TV 2. 

Det skal i tillegg være mistenkte fra Australia, USA, Frankrike, Tyskland, Canada, Hong Kong, Nederland, Sverige, Taiwan, Danmark og Sveits. 

Så langt er 29 personer arrestert i operasjonen. 

Etterforskningen startet i 2012, og har vært et samarbeid mellom britiske, australske og amerikanske politietterforskere. 

På Filippinene er 15 barn mellom seks og 15 år reddet. De blir tatt hånd om av barnevernet. Flere av personene som er arrestert på Filippinene skal være i familie med barna. 

Like skyldige

Etterforskningen startet etter at politiet i England foretok et rutinebesøk til en mann som tidligere er dømt for seksuelle overgrep. De fant videoer på mannens datamaskin, som igangsatte operasjonen. 

– Denne etterforskningen har avslørt ekstremt farlig forbrytere, som trodde de skulle komme unna med å betale for å se overgrep. Å være tusenvis av mil unna gjør ingen forskjell i skyldspørsmålet. I mitt hode er de like ansvarlige, sier Andy Baker, direktør i NCA. 

Bare i England er 17 personer arrestert. Til sammen skal de ha betalt over 50.000 kroner til de som organiserte overgrepene på Filippinene.