Jernemyr tok jerngrep på den hviterussiske stjernen da Sverige vant

De to tidligere lagkameratene krasjet så kraftig at begge gikk i bakken. Men tross 13 (!) Rutenka-scoringer, vant Sverige komfortabelt over Hviterussland.

Hviterussland - Sverige 22-30

Lagene åpnet med hvert sitt bomskudd, før strekspiller Andreas Nilsson sendte svenskene i føringen 1-0.

Hviterussernes desidert største stjerne Siarhei Rutenka satte sitt første skudd i tverrliggeren, før Tobias Karlsson la på til 2-0.

Charapenka reddet straffe fra Ekberg
En god Mattias Andersson i målet og et solid svensk forsvar førte til at Hviterussland bare scoret ett fattig mål i løpet av de første ti minuttene.

Les alt om håndball her!

Men minuttet seinere stod det plutselig 3-3 i Brøndby-hallen.

3-3 ble etter hvert til 4-4, og da det nærmet seg 15 spilte minutter kunne Niclas Ekberg sendt Sverige i ledelsen fra sjumeteren, men Vitali Charapenka reddet forsøket fra svensken.

Rutenka scoret sju i 1. omgang
Ti minutter før pause, klinket helten fra mandag Kim Ekdahl du Rietz inn 7-6 til Sverige, før superstjernen Rutenka utliknet med et heftig underarmsskudd like etter.

Noen jevnspilte minutter seinere satte Ekdahl du Rietz inn 10-8, før mannen som svenskene skulle stoppe med terging, reduserte til 9-10.

Til pause ledet Sverige 13-10, etter to kjappe scoringer fra lynkjappe Fredrik Petersen på venstrekanten.

Se Petersens avslutning på 1. omgang i videovinduet under!

Jernemyr og Rutenka kolliderte
Fem minutter ut i 2. omgang smalt det virkelig i København. Og selvfølgelig var det de to gamle lagkameratene fra Barcelona, Magnus Jernemyr og Siarhei Rutenka, som krasjet sammen med full kraft midt på banehalvdelen.

Se situasjonen i videovinduet øverst!

De to kjempene kom seg på beina igjen, og da 2.-omgangen var halvspilt ledet Staffan Olssons gutter med fem mål.

Med 13 minutter igjen økte Petersen til 22-16 fra sjumeteren og svenskene hadde for alvor tatt grep.

Ett minutt før slutt prikket åttemålsscorer Fredrik Petersen inn svenskenes 30. mål.

Mattias Andersson stengte buret, som han gjorde gjennom hele kampen og Sverige vant til slutt 30-22.

Se klipp fra kampen i videovinduet under!

Kroatia enkelt videre
I den andre kampen i Sveriges gruppe mellom Montenegro og Kroatia ble det ikke uventet kroatisk seier. 27-22 er likevel ikke det gjeveste resultatet for en gjeng kroater som til tider virket noe uinteresserte og tafatte.

Kroatia er uansett videre til mellomspillet sammen med Sverige, som starter på lørdag. Hvem som tar den siste mellomspillplassen blir avgjort i kampen mellom Hviterussland og Montenegro fredag.

Se klipp fra kampen i videovinduet under!

Åpent i gruppe C
I gruppe C var det Serbia som tok kommandoen i kampen mot Russland. Serberne ledet med fire, men halvveis ut i 1. omgang var lagene like langt. Det samme var de til pause, og i 2. omgang var det Russland som styrte det. Serbia brukte nesten ni minutter på å score, mens Russland scoret fire i samme periode.

Midtveis i 2. omgang viste måltavlen i NRGi Arena 21-18 favør Russland vant til slutt 27-25, og er i aller høyeste grad med i kampen om en plass i mellomspillet.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet under!

Kampen mellom Frankrike og Polen endte med fransk ettmålsseier. Etter en høydramatisk avslutning, der Polen utliknet til 27-27 minuttet før slutt, var det Frankrike som dro seieren i land etter scoring fra strekspiller Igor Anic. Dermed må Polen vinne eller spille uavgjort mot Russland på fredag for ikke å ryke ut av EM.

Se den spennende avslutningen og klipp fra kampen i videovinduet under!

Les alt om håndball her!

Slik gikk det i kvinnenes Postenliga onsdag:
Byåsen Elite - Oppsal 30-21
Larvik - Levanger 35-14
Stabæk - Glassverket 29-22

Se tabellen her!