OMSTRIDT FOTBALLPRESIDENT: Valgkomiteen var splittet, og nå sier Norsk Breddefotballforening at de regner med å komme med et benkeforslag mot Yngve Hallén. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
OMSTRIDT FOTBALLPRESIDENT: Valgkomiteen var splittet, og nå sier Norsk Breddefotballforening at de regner med å komme med et benkeforslag mot Yngve Hallén. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Vil reise benkeforslag mot Yngve Hallén

Norsk Breddefotballforening ønsker ikke Hallén-gjenvalg.

En splittet valgkomité har foreslått gjenvalg for fotballpresident Yngve Hallén på vinterens fotballting. 

Fire av seks medlemmer i komiteen stemte for Hallén. Disse fire er Torleiv Sandvik, Marianne Brynildsen, Arild Braathen og Monica Smith-Tønnessen. Richard Jansen og Einar Schultz stemte imot, men de er ikke de eneste som er mot et Hallén-gjenvalg. 

Vil komme med benkeforslag

I en pressemelding fra Norsk Breddefotballforening stiller de seg svært kritisk til at valgkomiteen har innstilt på gjenvalg for Hallén, og at de ikke ser det som usannsynlig at det vil bli resit benkeforslag under fotballtinget.

– Yngve Hallén har hatt 4 år på seg, og har ikke oppnådd resultater som tilsier at et gjenvalg er en god løsning for norsk fotball. Vi tror norsk fotball trenger et lederskap som har bred tillit og representerer hele fotball-Norge, sier Gunn Heidi Henriksen, leder i Norsk Breddefotballforening.

Hun mener norsk fotballs omdømme er blitt svekket under Hallén, og mener breddefotballen har hatt liten prioritet de fire siste årene. 

– NFF har de siste årene forsømt sitt ansvar når det gjelder å fremme breddefotballen og har heller prioritert økt byråkrati sentralt. Vi oppfatter at det er svært mange i klubb-Norge som ønsker et lederskifte. Breddefotballen står for 90 prosent av aktiviteten i norsk fotball. Det er naturligvis viktig for breddeklubber at vi har en ledelse i fotballforbundet som prioriterer, sier Henriksen.

Frykter ikke benkeforslag

Fotballpresidenten frykter ikke et eventuelt benkeforslag.

- I en stor organisasjon er det mange oppfatninger som også må frem. Det viktig er at vi tør å diskutere det, og er åpne rundt de prosessene vi har. Når det er gjort regner jeg med tinget vil gi meg og de i som er innstilt i forbundsstyret tillit, sier Yngve Hallén til TV 2.

- Frykter du et benkeforslag?

- Nå er det viktig at organisasjonen får diskutere denne innstillingen frem mot tinget, og at det er tinget som avgjør det. Når man står til valg i en demokratisk organisasjon, så skal man ikke frykte noe. Man skal tvert imot være åpen og tåle den demokratiske debatten som går.

- Men realistisk sett, tror du det blir et benkeforslag denne gangen?

- Det er ikke opp til meg å vurdere, det er organisasjonen som må evaluere det arbeidet som er gjort og den innstillingen som valgkomiteen kom med. Så får tinget finne ut av det, sier Hallén.