Kari Traa og Kasper Wikestad skal kommentere freestyle og kulekjøring
Kari Traa og Kasper Wikestad skal kommentere freestyle og kulekjøring

Disse gir deg snowboard og freestyle

Her er TV 2s OL-team. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kommentator: Kasper Wikestad

Hilde Synnøve Lid
Hilde Synnøve Lid

Ekspertkommentator freestyle/kulekjøring: Kari Traa

Jonas Greve, ekspertkommentator, Stian Blipp, programleder og Kasper Wikestad, kommentator snowboard/freestyle.
Jonas Greve, ekspertkommentator, Stian Blipp, programleder og Kasper Wikestad, kommentator snowboard/freestyle.

Ekspertkommentator freestyle/hopp: Hilde Synnøve Lid

Ekspertkommentator snowboard: Jonas Greve 

Ekspert indrebane: Andreas Ygre Wiig

Programleder i Sotsji: Stian Blipp

Kasper Wikestad får ansvar for snowboard og freestyle. Wikestad kommenterer til daglig fotball for TV 2, men har også kommentert ishockey, og flere snowboardmesterskap i vinter. Han har selv stått på snowboard i nesten 20 år, og er veldig interessert i idretten.

-  Snowboard og freestyle er kanskje ikke de mest kjente idrettene i Norge, men vi husker alle de uforglemmelige øyeblikkene med Daniel Franck, Stine Lise Hattestad og Kari Traa. Det er mange norske utøvere med i Sotsji som har sterke medaljemuligheter, og jeg håper på nye historiske øyeblikk i den norske idrettshistorien i disse grenene, sier Wikestad.

Traa og Lid

Med seg på laget får Wikestad en av Norges virkelig store vinterstjerner. Kari Traa tok OL-gull i Salt Lake City i 2002, og hun har også et sølv (OL i Torino i 2006) og en bronse (OL i Nagano i 1998) på CV-en.

-  Det er et privilegium å bli spurt om å være ekspertkommentator for TV 2 under OL. Jeg gleder meg til å være tilbake i et OL i en annen rolle enn utøver. Drømmen er å få kommentere et kulekjøringsgull til Norge, sier Traa til tv2.no.

Traa får også med seg sambygding Hilde Synnøve Lid. Vossingen er tidligere freestyle-kjører som har deltatt i fire OL. Lid tok bronse under OL på Lillehammer.

Snowboard til folket

Stian Blipp tar spranget fra «Torsdag Kveld fra Nydalen» til snowboard under OL i Sotsji. 23-åringen skal være indrebanereporter og programleder for snowboard og fristil under OL i Sotsji.

Med seg på snowboard får han den profesjonelle snowboarderen Andreas Ygre Wiig (32), som blant annet har to gullmedaljer i slopestyle fra X Games. Nå driver han med frikjøring og deltar i snowboardfilmer.

-  Jeg kan jo en del om snowboard og står selv, men kan langt fra alt. Jeg tror dette kommer av at noen fikk en idé som er så sprø at den kan funke. De vil nok mikse det litt opp og få en blanding av lettbeinthet og informasjon. Jeg kan være folkets røst, spørre om ting som jeg ikke vet så mye om, sier Blipp.

Jonas Greve har kommentert snowboard og twin-tip konkurranser og events i 10 år. Han har også kommentert Arctic Challenge i 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 og 2013 og kommenterte  snowboard VM for NRK i 2012 og under OL i Vancouver 2010