SVARTE JA: Caroline Wozniacki viser frem diamantringen hun fikk av Rory McIlroy. /  REUTERS/David Gray (AUSTRALIA  - Tags: SPORT TENNIS)
SVARTE JA: Caroline Wozniacki viser frem diamantringen hun fikk av Rory McIlroy. / REUTERS/David Gray (AUSTRALIA - Tags: SPORT TENNIS)

Her viser Wozniacki frem sin enorme diamantring

– Han spurte mine foreldre og gikk ned på kne, forteller tennisstjernen Caroline Wozniacki.

Det danske tennishåpet Caroline Wozniacki måtte kjøle seg ned etter å ha tatt en klar seier i åpningskampen i Australian Open.

Gradestokken i Melbourne viste over 40 grader tirsdag. Spillere søkte ofte skyggen under pauser og kjølte seg ned med isposer.

Også Azarenka slet med varmen
Tross den ekstreme varmen, holdt Wozniacki hodet kaldt og slo spanske Lourdes Dominguez Lino 6-0, 6-2. Etter kampen fikk hun seg et isbad.

– Det var litt varmt der ute i dag. Men det var varmt for oss begge. Det var bra at jeg lyktes med å avgjøre kampen i løpet av to sett, og at den ikke var for lang, sa Wozniacki.

Det store samtaleemnet etter kampen var imidlertid diamantringen på hennes venstre ringfinger.

– Han spurte mine foreldre og gikk ned på kne, forteller Wozniacki.

Og "han" er selvfølgelig golfstjernen Rory McIlroy. Superparet forlovet seg på nyttårsaften. 

– Det er mitt favorittnummer (åtte karat). Det er også det kinesiske lykkenummeret, sier Wozniacki.

– Vi vet hva vi vil ha, og det her gir oss mer tid til å fokusere på våre karrierer. Han kommer forståelig nok til å pensjonere seg seinere enn meg, smiler Wozniacki.

Tittelforsvarer Victoria Azarenka slet tungt i starten mot svenske Johanna Larsson, men vant til slutt 7-6 (7-2), 6-2.

– Det er ikke lett under slike forhold. Det var ganske varmt. I slike forhold spretter ballen annerledes og mye høyere, noe som passet henne. Det tok meg litt tid å tilpasse meg og finne sonen min, forklarte hviterusseren.

Federer avanserte lett
Roger Federer er glad han har fått svenske Stefan Edberg som ny trener. I Australian Open-starten tok sveitseren seg lett videre tirsdag.

Etter en skuffende fjorårssesong skilte Federer lag med sin mangeårige trener Paul Annacone. Han hentet inn den tidligere stjernespilleren Edberg og håper trenerbyttet vil hjelpe ham med å vinne nye Grand Slam-titler.

– Det er veldig morsomt å spille foran ham, og det er en drøm som er gått i oppfyllelse for meg. Jeg pleide å se på kampene hans og bli inspirert til å spille denne flotte sporten. Å ha ham i hjørnet mitt i denne turneringen og gjennom hele året føles svært spesielt, og jeg er takknemlig, sa Federer.

I tirsdagens 1.-rundekamp i Australian Open vant Federer 6-4, 6-4, 6-2 over australske James Duckworth.
– Jeg er fornøyd med hvordan jeg føler meg akkurat nå, sa Federer.

Han jakter sin 18. Grand Slam-tittel. Fire ganger tidligere er han gått til topps i i Melbourne. Edberg vant seks majortitler. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2