Slik ser den nye Sumo-applikasjonen ut på Samsung sin Smart TV.
Slik ser den nye Sumo-applikasjonen ut på Samsung sin Smart TV.

TV 2 Sumo klar for Samsung Smart TV

TV 2 Sumo er nå lansert på Smart TV hos Samsung. Dette er bare første skritt på veien for å bli tilgjengelig på nye plattformer.

En fjerdedel av landets husstander eier nå en Smart TV, og derfor lanserer TV 2 nå en egen applikasjon for Samsung.

 

- Smart-TV har vært der en stund, men nå mener vi timingen er riktig for å gå ut med en innholdsrik TV 2 Sumo-app hos den mest solgte TV-leverandøren. Smart TV er igjen «hot», noe vi ser i alle lanseringene under CES-messen i Las Vegas. Budskapene går på at smarte TV-er skal redde TV-industrien, sier Kristian Bruarøy, leder for TV 2 Sumo.

 

Her kan seerne oppleve alle TV 2s direktesendte kanaler, inkludert Premier League, «Hotel Cæsar», «Grey's Anatomy» og alle de andre seriene og underholdningsprogrammene TV 2 Sumo tilbyr. Alle øvelsene fra OL i Sotsji vil også være tilgjengelige via TV 2 Sumo på Samsung Smart TV.

 

- Sumo er en av de mest populære TV-tjenestene på PC, Mac, nettbrett og mobil, men det er viktig for oss å gi den gode TV-opplevelsen også på den store skjermen foran sofaen, kommenterer Bruarøy.

 

Mange tusen brukte julen til å se den kritikerroste dramaserien «Top Of The Lake» via TV 2 Sumo. Nå kan serier som denne nytes i HD på en stor skjerm.

 

- Vi er svært fornøyd med at TV 2 Sumo har valgt å utvikle en applikasjon for Samsung Smart Hub. TV2 Sumo tilbyr godt og bredt innhold, ikke minst innen underholdning og sport. Nå som vi nærmer oss OL kan vi se frem til spennende sportssendinger, forhåpentligvis med norske jubelscener, sier Tommy Jensen, markedssjef i Samsung Norge.

 

TV 2 Sumo har en stund vært tilgjengelig på den store skjermen, gjennom tv-boksene hos RiksTV og Altibox. Snart vil det lanseres TV 2-tjenester hos Get, Canal Digital og Viasat.

 

- Vi har fokus på å gjøre TV 2 Sumo så tilgjengelig og funksjonell som mulig for våre brukere. Applikasjoner for Android-telefoner og nettbrett er nå høyt prioritert, og vi jobber også med applikasjoner for spillkonsoller og andre internettilkoblede tv-modeller, sier Bruarøy.

 

TV 2 Sumo er tilgjengelig på Samsungs Smart TV-modeller produsert fra 2012 og oppover. Brukere som allerede har abonnement på TV 2 Sumo logger inn med sitt vanlige brukernavn og passord. Har man ikke abonnement på TV 2 Sumo kjøper man tilgang på vanlig måte i en nettleser. TV 2 Sumo har abonnementer som starter på 79 kroner per måned.

 

Tjenesten er utviklet i samarbeid med det svenske utviklingsselskapet Accedo, og er som resten av TV 2 Sumo basert på videoplattformen til bergensbaserte Vimond Media Solutions.

 

TV 2 Sumo har 140.000 abonnenter, og hadde i 2013 en abonnementsvekst på 40 prosent. TV 2 Sumo er Norges største distributør av Premier League.