NÅ SKAL DET AVGJØRES: Franck Ribéry, Cristiano Ronaldo og Lionel Messi kjemper om hvem som blir kåret til verdens beste spiller i 2013.  AFP PHOTO
NÅ SKAL DET AVGJØRES: Franck Ribéry, Cristiano Ronaldo og Lionel Messi kjemper om hvem som blir kåret til verdens beste spiller i 2013. AFP PHOTO

– Ronaldo var en pingle

Men nå mener Claus Lundekvam at portugiseren har gjort seg fortjent til å vinne Gullballen.

Mandag kveld skal det avgjøres hvem som får den gjeve Gullballen og bli kronet verdens beste spiller. 

Se utdelingen av Gullballen direkte og gratis her på TV2.no eller på TV 2 Sportskanalen kl. 18.00!

Nå diskuteres det heftig blant fotballinteresserte verden over om hvem som fortjener prisen av Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Franck Ribéry, som til sammen har scoret 130 mål i 2013.

TV 2s fotballeksperter er i alle fall enige: Ronaldo fortjener prisen denne gangen.

– Ronaldo kan få den i år. Han har jo vært på et veldig høyt nivå i mange år egentlig, men Messi har vært på en annen planet. I år går den an å argumentere for at han får den i år, i og med at Messi har hanglet litt, sier kommentator Øyvind Alsaker.

– Ronaldo var en pingle
Portugiseren har vist formidabel form det siste året. På 56 kamper har han scoret utrolige 66 mål. I tillegg har han notert seg for åtte hat tricks.

– Tallene til Ronaldo er enestående. Han fortjener den. Statistikken er helt sinnsyk, helt vilt. Bare se på VM-kvaliken mot Sverige, som han vinner på egenhånd, sier Lundekvam, som har spilt mot portugiseren i Premier League.

ENORM SPENST: Cristiano Ronaldo har fått mye oppmerksomhet for sin utrolige spenst. REUTERS/Susana Vera
ENORM SPENST: Cristiano Ronaldo har fått mye oppmerksomhet for sin utrolige spenst. REUTERS/Susana Vera

– Jeg hadde en fem-seks oppgjør mot han da han spilte i Manchester United. Da var han en pingle, som jeg hadde i lommen hver gang. Men nå er han en maskin og en superatlet.

Skyter mest
Det er ikke rart Ronaldo scorer mange mål. I 2013 var det ingen andre spillere som traff mål med skuddene sine flere ganger enn Real Madrid-spilleren (160 skudd på mål). 

Selv om Petter Myhre er enig, syns han det er vanskelig å plukke den ene foran den andre.

– Det er vanskelig. De siste årene har jeg vært ganske klar på at Messi bør vinne, men i år har jeg på følelsen at Ronaldo vinner, og det er greit, sier han.

Troféløs
Det som kan holdes mot Ronaldo er at han ikke vant noen trofeer i fjor. Det gjorde Ribéry. Franskmannen vant alt han kunne vinne med Bayern München i fjor.

I Tyskland vant han den tyske cupen og Bundesligaen. Det ble fulgt opp med europeiske triumfer da Bayern vant Mesterligaen, Supercupen og VM for klubblag. Ekspertene synes ikke det er nok til å vinne prisen.

VUNNET MYE: Franck Ribéry poserer med Klubb VM-trofeet fra desember. (AP Photo/Matthias Schrader)
VUNNET MYE: Franck Ribéry poserer med Klubb VM-trofeet fra desember. (AP Photo/Matthias Schrader)

– Jeg skjønner jo at Ribéry har vunnet fem titler, men for meg dreier det seg om enkeltprestasjoner. Da er det ikke nødvendigvis den som har vært på det beste laget som bør vinne, sier han.

– Ronaldo har ikke vunnet noen trofeer, så det er det eneste som teller imot han, men når man ser på hva han har prestert fotballmessig, har han vært den beste, mener Lundekvam.

Ribéry ikke i nærheten
Individuelt har franskmannen bidratt med 22 mål og 18 målgivende pasninger i løpet av 2013. Han var med på det tapende laget kun tre ganger.

– Individuelt er ikke Ribéry i nærheten, legger Alsaker til. 

– Ribéry er en viktig spiller for laget, men han kan ikke gjøre det ekstreme som Ronaldo, mener Lundekvam.

Skade ødela for Messi
Messi var skadet i slutten av fjoråret, og gjorde comeback først forrige uke, noe Lundekvam mener kan ha ødelagt sjansene til å vinne Gullballen.

– At Messi har vært ute noen måneder med skade veier i fordel Ronaldo, sier han. 

SKADET: Lionel Messi fikk slutten av fjoråret ødelagt på grunn av skade. (AP Photo/Manu Fernandez)
SKADET: Lionel Messi fikk slutten av fjoråret ødelagt på grunn av skade. (AP Photo/Manu Fernandez)

Argentineren scoret 42 mål på 45 kamper i løpet av fjoråret. Han scoret mål i 19 kamper på rad og mot samtlige lag i La Liga. Det bidrog til at Barcelona vant ligaen og den spanske supercupen.

– Det er vanskelig å si hvem som hadde vunnet dersom Messi ikke ble skadet. Det er ikke tilfeldig at han har vunnet fire år på rad, men det er vanskelig å vite hva juryen bedømmer etter.

Hvem mener du bør vinne Gullballen? Si din mening i kommentarfeltet.