Bilføreren er i sjokk:  Avhøres tidligst fredag

Mannen som er siktet etter at to jenter mistet livet ved Bjørkelangen søndag, blir tidligst avhørt fredag. Det opplyser hans forsvarer til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen i 40-årene som er siktet, etter at  11 år gamle Tiril Alette Huser Bølge og 13 år gamle Sara Christiane Holmedahl Sandsmark mistet livet ved Bjørkelangen, er ikke i stand til å la seg avhøre mandag. Det opplyser politiet overfor TV 2.

– Utenkelig med avhør

Politiet gjorde et kort avhør av mannen umiddelbart etter ulykken, men det er fortsatt uklart når mannen vil være i stand til å la seg avhøre igjen.

– Han er så utenfor at det er utenkelig med avhør i dag, sier lensmann Svein Engen til TV 2.

Mannen i 40-årene har fått oppnevnt Gunhild Lærum som sin forsvarer.  Ifølge advokaten vil mannen tidligst kunne avhøres fredag.

– Han har det kjempevanskelig, og hele familien er veldig preget av det som har skjedd. Det er mange ofre i denne saken, og han har stor forståelse for hvordan familiene til de to jentene har det. Han har det forferdelig, sier Lærum til TV 2.

Mannen har selv to barn som er i samme aldersgruppe som de to omkomne jentene. 

Lærum arbeider for tiden med en rettssak på Hamar, og skal etter planen ikke møte bilføreren før på fredag. Hun er nå i løpende kontakt med lensmann Engen, men er klar på at klienten ikke vil bli avhørt før tidligst fredag.

– Han skjønner at det er uaktuelt med avhør nå, sier Lærum. 

Får krisehjelp

Mannens bil blir i dag sendt til rutinemessige undersøkelser hos Statens Vegvesen. Undersøkelsene skal avdekke bilens tekniske stand og kan gi svar på hvilken hastighet bilen hadde under ulykken.

–  Det er ingenting hittil som tyder på at bilen har hatt høy fart, sier Engen til TV 2.

Politiet opplyste søndag at mannen blir ivaretatt av kommunens kriseteam. 

– Jeg har anbefalt han å ta imot all hjelp han kan få. Han er helt klar på at han ikke klarer dette alene, sier Lærum til TV 2. 

Vitneavhør

Ifølge politiet er det ingen vitner til selve ulykken, men politiet vil mandag foreta avhør av personer som bor i nærheten og som kom til ulykkesstedet like etter tragedien inntraff.

Ulykken skjedde på fylkesvei 229 rundt fire kilometer syd for Bjørkelangen i Akershus ved 14.20-tiden lørdag.

De to jentene satt i en såkalt sulky, en hestevogn, bak hesten da sulkyen ble påkjørt av en bil. Begge jentene ble fraktet til Ullevål sykehus med alvorlige skader.

LENSMANN: Lensmann i Aurskog-Høland, Svein Enger under en pressekonferanse søndag.
LENSMANN: Lensmann i Aurskog-Høland, Svein Enger under en pressekonferanse søndag.

Klokken 02.49 natt til søndag døde den elleve år gamle jenta av skadene hun ble påført i ulykken. Klokken 10.45 søndag opplyste politiet at også den 13 år gamle jenta døde av skadene. 

13-åringen var fra Aurskog-Høland, mens 11-åringen var fra nabokommunen Nes. Etter det TV 2 kjenner til bodde 13-åringen kun 150 meter fra ulykkesstedet.

Siktet

Sjåføren i 40-årene er rutinemessig siktet i saken ettersom han har avgitt rutinemessig blodprøve.

– Han er siktet for uaktsomhet i trafikken, men siktelsen kan bli endret, opplyste lensmann i Aurskog-Høland, Svein Engen til TV 2 søndag. 

Politiet har tatt blodprøver av mannen, men svarene på disse kan ta dager eller uker, ifølge lensmannen.