Slik så det ut i Bangkoks gater søndag kveld. Ytterligere demonstrater strømmer til byen mandag. FOTO: Reuters
Slik så det ut i Bangkoks gater søndag kveld. Ytterligere demonstrater strømmer til byen mandag. FOTO: Reuters

Demonstranter i ferd med å stenge av Bangkok

Og statsministeren vil diskutere dato for nyvalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bangkok (NTB-DPA-Reuters): Statsminister Yingluck Shinawatra ber om innspill til dato for nyvalg.

Konkret inviterer hun valgkommisjonen, partier og protestledere til å delta på et forhandlingsmøte. Øvrige detaljer om møtet er foreløpig ikke kjent.

Invitasjonen kommer samme dag som flere tusen demonstranter igjen har tatt til gatene for å lamme den thailandske hovedstaden Bangkok i protest mot landets regjering.

Titusenvis av demonstranter blokkerte mandag sju av de viktigste gatekryssene for å skape trafikkaos i hovedstaden. Bare motorsykler slipper gjennom sperringene. Bangkok Post melder om uvanlig lite trafikk på hovedveiene, noe som tyder på at mange innbyggere har valgt å holde seg hjemme fra arbeid.

Forberedelsene til protesten var tydelige allerede søndag. Det ble da varslet at aktivistene har som intensjon å hindre at offentlig ansatte skal kunne komme seg til jobb og strømmen til offentlige institusjoner skal slås av.

Demonstrantene, som ledes av politikeren Suthep Thaugsuban, vil velte den sittende regjeringen og statsminister Yingluck Shinawatra, og forhindre det varslede nyvalget i februar. Som erstatning vil de ha en utvalgt regjering. (©NTB)