KJEMPER OM OL-PLASS: Ulrik Badertscher (oppe til venstre), Torgeir Bergrem (oppe til høyre), Gjermund Bråten (nede til venstre), Emil André Ulsletten (nede til høyre) og Aleksander Østreng (ytterst til høyre) kjemper om to plasser på slopestylelaget til Norge.
KJEMPER OM OL-PLASS: Ulrik Badertscher (oppe til venstre), Torgeir Bergrem (oppe til høyre), Gjermund Bråten (nede til venstre), Emil André Ulsletten (nede til høyre) og Aleksander Østreng (ytterst til høyre) kjemper om to plasser på slopestylelaget til Norge.

OL-skjebneuke for disse snowboarderne

Formen på trening avgjør to OL-plasser blant fem kandidater.

Helgens finaler i slopestyle og halfpipe i Grand Prix-stevnet i Breckenridge i Colorado ble avlyst på grunn av dårlig vær.

Det passet det norske snowboardlandslaget, som holder på å vurdere kandidater til slopestyle-lagene i OL, svært dårlig.

Kjersti Buaas hadde planer om å gjøre et godt resultat og endelig sikre seg et resultat som gir OL-plass.

Hos gutta skulle Ulrik Badertscher (25), Aleksander Østreng (22), Torgeir Bergrem (22) og Emil Andre Ulsletten (20) se hvem som var skarpest i slopestyle. Beste resultat til nå har Gjermund Bråten (23), han er i trening igjen etter et ribbensbrudd han fikk i desember.

Buaas nær sikret plass

Nå sier landslagssjef Thomas Harstad til TV 2 at gutta skal vurderes på trening hver dag. En avgjørelse om OL-uttaket vil de drøye med til tett opp mot fristen mandag 20. januar.

Få oversikt: Her er OL-programmet

Kjersti Buaas trenger ikke å bekymre seg for om hun får reise til Sotsji.

- Hun tok medalje i X Games i april i fjor. Denne sesongen har hun vært uheldig så langt, men viste i kvalifiseringen i helgen fin form med en tredjeplass. Hun er en som fort kan ta medalje i OL. Vi i Snowboardforbundet og Olympiatoppen har som mål å ta medalje, sier Harstad om et uttak av Buaas til OL.

Fra før er Silje Norendal tatt ut i slopestyle. Norge deltar ikke i halfpipe for noen av kjønnene.

Luksusproblem blant herrene

Hos herrene er Torstein Horgmo og Ståle Sandbech tatt ut til slopestyle. Nå får Thomas Harstad og hans trenere det han kaller et luksusproblem med å ta ut de to siste utøverne.

- De har alle klart alle kravene som er satt for OL-deltagelse. Nå skal de trene i Colorado frem mot fristen 20. januar. Vi vurderer dem på trening hver dag og ser på hvilke konkurranseresultater de har hatt. Men det er et veldig jevnt nivå på og det gjør uttaket vanskelig, sier Harstad.

I OL er det 30 deltagere i slopestyle. Harstad sier at nivået der blir jevnt høyt. Han vil derfor være sikker på at Norge sender utøvere som kan de triksene man må kunne for å ta medalje.

- Man bør kunne ta en trippel cork og ha høyeste ferdighetsnivå på de andre elementene. Ingen kommer til å safe i kvalifiseringen her.

Bråten melder seg klar

Trener for snowboardlandslaget Thomas Harstad.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Trener for snowboardlandslaget Thomas Harstad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Gjermund Bråten forteller til TV 2 at han føler seg fin i kroppen igjen etter ribbensskaden. Han skulle ikke konkurrere i Breckenridge i helgen, men er i trening igjen.

- Ja, jeg kjenner meg bra. Blir jeg helt frisk, vil jeg kjøre både X Games og OL, sier 23-åringen.

- Blir det en spesiell stemning på treningen nå som det er avgjørende for OL-uttaket?

- Nei, vi tar det med ro. Uttaket er det trenerne som styrer.

Landslaget dropper å delta i FIS-konkurransen i canadiske Stoneham neste helg. Den kommer for tett opp mot X Games, som går helgen før OL. Slopestyle går om formiddagen første OL-helgen 8. og 9. februar.

I boardercross er Helene Olafsen og Stian Sivertzen begge tatt ut.